Blogindlægget er opdateret den 10. dec. 2020

Da det igen var blevet tid til nogle nye vandrestøvler, tænkte jeg at jeg ville prøve noget nyt, men også noget velkendt. Jeg har de senere år, gået i en masse gode støvler fra ”Hanwag”, og før det en del ”Meindl” støvler, når det galt de lidt kraftigere støvler. De lettere støvler har jeg også gået i ”5.11” og ”Haglöft”.

Jeg var forbi Friluftslageret og prøve støvler, ved Klaus. Jeg var endnu en gang i Hanwag, Lhasa (wide), en støvle som jeg elsker, har bl.a. gået “Alaska på tværs” i dem og mange andre ture. Anmeldelse her: Vandrestøvle test/anmeldelse: Lhasa fra Hanwag

Men jeg skulle også prøve en ”Meindl” støvle igen. Jeg har gået mange, mange kilometer i Meindl moddeler ”Island” og ”Performance”, i de år jeg var Jægersoldat og de år de holdt efterfølgende.

Da jeg er mest glad for læderstøvler, kom jeg i stedet for i en Meindl ”Engadin”, groft sagt læderudgaven af ”Island”.

Hanwag ”Lhasa” er også en læderstøvle, den er lidt lavere og lidt mere blød i sålen. Sidder virkelig lækkert, når det er en ”wide” udgave, da jeg har en lidt bred fod.

Meindl ”Engadin” var lidt højre og endnu mere støttende, sålen var mere stiv, og lidt mere styrende, når jeg gik. Men det der var virkelig rart, er at ”Engadin” er lidt mere firkanten i snuden, så der er endnu bedre plads til mine forfod. Da jeg har lidt nedsunken fodrodsknogle.

Da jeg skal prøve noget nyt og støvlen var lidt stiver og især pladsen i snuden, fik mig til igen at vende en gang tilbage til Meindle ”Engadin”.

 

Data, Meindl, Engadin MFS®

 

Såler

Selv om de både Hanwag og Meindl har gode såler, så vælger jeg altid at sætte en bedre sål i. Jeg har længe haft ”Sidas”  RUN+ Customready 3D, 2012 CSESPRUN1205 såler.

Men denne gang, kom jeg på en plade der kunne se mit varme aftryk. Jeg havde brug for lidt ekstra svangstøtte. Så jeg prøvede et par ”CurRex”, HikePro High såler. De virkede vildt behagelig, især da svangstøtte var blød og fjedrene, så det ikke blev så hård og fast. Den har også en god hæl-skål det støtter rigtig godt.

Data på ”CurRex”, HikePro High såler

 

Først tur, 60 km

Min først tur var et lille mikroeventyr fra Svendborg til Nyborg, 60 km over 2 dage. Det er en noget våget test, at tag helt nye støvler og bare gå. Men dem der intet våger  Det gik som en drøm, jeg havde ingen problemer, ud over en lille bidt vabel ved min lilletå, da jeg havde en gammel vabel der, der ikke var helt ok. Så det var ingen ting. Det var så vildt at opleve. Samme følelse som da jeg gik i mine Hanwaq, Lhasa. Men jeg kunne godt lidt stivheden og det mere plads i snuden. Beretning og film fra turen her: Vandretur fra Svendborg til Nyborg, mikroeventyr

Sålerne var også virkelig behagelig og selvfølgelig en del af helheds oplevelsen.

Det er siden blevet til en del ture.

 

Hvad synes jeg om Meindl, Engadin MFS®

Jeg har fået gået en hel del i Meindl, Engadin MFS® og de har ikke skuffet mig. De sidder godt, støtter godt og gør hvad de skal.

Det jeg godt kan lide er:

  • Højt skaft
  • Fin vægt i forhold til størrelsen (for tung til mange, men jeg kan godt lide solide støvler)
  • Stivheden i sålen. Jeg går også fint i bløder såler, men en stiv sål, giver en rullende og letter gang med tungere oppakning synes jeg.
  • God plads i snuden, da den er mere firkantet i snuden. OBS. Jeg har ofte problemer med min lilletær, da de er blevet klemt mange gange i løbet af årene. Så nå jeg har min støvler stående, har jeg en “skoblokker” i, eller jeg kan fylde snuden ud med gamle sokker, så læder ikke trækker sig sammen. Samt støvler er altid smurt, når jeg har været på vandretur.
  • Snøre systemet, da der er kroge langt ned. Så de er lette at åbne op, når foden skal i og ud.

En fed støvle, som jeg gerne vil anbefale.

Du kan altid se, hvad jeg går efter når jeg vælger støvler her: Sådan vælger du vandrestøvler, [Fif og råd]

Erik

Blogindlægget er opdateret den 10. dec. 2020

 

Relateret indlæg

Meindl, Engadin MFS®, vandrestøvle anmeldelse/test, af Erik B. Jørgensen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022