Det var igen igen tid til et mikroventyr. Jeg havde været på Fyn og holde foredrag, så jeg ville gerne udnytte jeg havde tid til et par dages mikroeventyr, det kunne jeg lige så godt udnytte og lave på Fyn igen. I de år jeg har vandret dele af Øhavsstien med min datter, har vi gået fra nær Faldsled til Lundeborg, over 3 gange.

Jeg ville gerne tag en videre del til Nyborg (ikke en del af Øhavsstien. Jeg går noget hurtigere alene, så jeg ville tag strækningen fra Svendborg til Lundeborg igen og vandre videre til Nyborg.

Jeg satte bilen ved Nyborg Station, og tog bussen til Svendborg Station, hvor jeg igen kunne vandre af Øhavsstien til Lundeborg, første dag. Jeg gik ikke det sidste lille stykke til Lundeborg, hvor den officiel Øhavssti slutter. Jeg forsatte i stedet af stranden. Første dag blev til små 36 km.

Jeg tog en overnatning ved stranden og en lokal lodsejer. Næste dag, lavede jeg om på ruten, da jeg havde fået en cykelrute med til den sidste del, der gik alt for meget på asfaldt, så jeg lavede let en ny rute i Komoot, og vandre næste dag, af stranden, små markeveje, og kun lidt asfalt. Det bedst var det flotte vejr, med masser af forårs sol og masse af forårstegn i fugle, træer, buske og blomster. I kanten af Nyborg var det nok, 24 km blev det til. Her hoppe jeg på bussen, så jeg slap for at gå igennem byen. Ved Nyborg Station kunne jeg tag bilen hjem igen.

Her er en lille film, fra mit lille mikroeventyr.

 

Oplysninger

Har du selv lyst til at vandre hele eller dele af Øhavsstien er her lidt mere info:

 • Øhavsstien, info side med de forskellige delstrækninger
  • Faldsled – Svanninge Bakker – Faaborg – Fjællebroen
  • Fjællebroen – Egebjerg Bakker – Svendborg
  • Svendborg – Broholm – Lundeborg
  • Svendborg – Tåsinge – Siø – Rudkøbing
  • Lohals – Tranekær – Stengade Strand
  • Stengade Strand – Rudkøbing – Henninge Nor
  • Marstal – Ærøskøbing – Søby
   • Kan købes en bog om rute og hentes folder.
  • Overnatningssteder, kan også ses på udinaturen.dk
   • Der er også campingpladser og ”Bed & Breakfast” undervejs, hvis det skal være mere luksus.

Indlæg fra ture med min datter:

Ting jeg nævner:

God fornøjelse, hvis du selv vil afsted.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 2. november 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.