Anmeldelse af støvle, Tatra Wide, fra Hanwag

anmeldelse-af-stoevle-tatra-wide-fra-hanwag

Jeg har over de sidste par år, testet endnu en støvle på flere af mine ture, når jeg træner dæktræk og når jeg ellers har brug for en god støvle. Det var bl.a. den jeg havde med på “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige“, og jeg har vandre Manaslu rundt i Nepal i dem med min kæreste.

Det har igen været en støvle fra Hanwag, denne gang en Tatra Wide, som er en læderstøvle uden membran. Jeg personligt sætter stor pris på rene læderstøvler, i forhold til når der er en membran i. Da jeg lettere kan tørre støvle på tur og jeg altid kan smøre min støvle godt med læderfedt, så den er tæt.

Når det er sagt, så har jeg også haft modeller med membran, som jeg også har været glad for. Men jeg vælger ikke membran støvler, når jeg selv kan vælge.

Hanwag har lavet modellen Tatra, for at lave en let, stærk og god vandrestøvle, til bredt brug. Den har god støtte og kan bruges både til dagligdag og lidt mere krævende vandring.

Som alle andre Hanwag modeller, er det tysk kvalitet, hvor der er tænkt over detaljerne, som der er gummibeskyttelse over syningerne, ved hæl og tå.

Den er syet med mindre syninger, for der er mindre der kan gå i stykker og færde syninger der kan irriterende.

Sålen er lavet så den man ruller beder over foden og sten ikke sætter sig så let fast i sålen, da mønstret er konisk. Hælen har normalbrede og snørebåndene er lavet med kuglelejer og placeret så det er let at snøre støvlen godt til, så hælen ikke bevæger sig. I ”Wide” modelle er der ekstra brede til forfoden, det var virket rigtig godt for mig.

Og så er jeg altid imponeret over hvor færdig støvle er, når jeg får den. Det vigstige er hvor solide de er, nu efter at have været brugt meget de sidste par år, har jeg forsat en god støvle.

Hanwag ved også at alle personer ikke er ens. Derfor findes ”Tatra” modellen, i mange versioner også med membran. Jeg har ”Wide” modellen så jeg har lidt ekstra plads i forfoden. Men den findes i mange modeller, se nederst i indlægget.

Det kan godt være det ikke er den billigste støvle, men jeg føler også jeg får noget for pengene.

 

Data på støvler, Tatra Wide GTX®

anmeldelse-stoevle-tatra-wide-fra-hanwag-data

 • Wide: Ekstra plads til tæerne
 • Materialer
  • Overdel: Waxed Nubuck Leather
  • Øvre: vokses nubuck, blød kant på skaftet
  • Foring: Leather
  • Gummiforstærkninger, hæl og tå
 • Såler
  • Sål: Vibram ® AW integreret (ekstra støddæmpning i hælen)
   • Flekszone ved hælen
   • Soft flex, så man ruller letter over foden, når man vandre
  • Mellemsål: EVA
  • Indersål: Blød formbar indersål, der altid vender tilbage til sin oprindelige form.
 • Svangstøtte
 • Snørebånd system
  • Øvre del: Hægter
  • Mellem del: kugleleje lukke system, det gør det let at spænde støvlen til.
  • Snørebånd: 180 cm, 6 mm
 • Vægt: (UK 7½ | EU 41½) 1.800 gram (Mine i 44,5 vejer 1.880 gram)
 • Herre model.
 • Farve: Brun
 • Vejledende pris: ca. 1.995 kr.

Den findes også i andre versioner, alle både i herre og dame version.

Se alle ”Tatra” modellerne fra Hanwag her, både herre og dame modellerne. Nogle af modellerne findes også i flere farver.

Så det burde være muligt at finde en model der passer.

—-

Jeg er glad for Tatra Wide modellen og de andre modeller jeg har haft fra Hanwag.

Skal jeg selv ud og vælge, vil jeg se på ”Tatra Wide” og  ”Lhasa” fra Hanwag, som min næste støvle.

Erik

P.S: Produktet er stillet til rådighed af Hanwag, Danmark

Relateret indlæg

5 Comments on “Anmeldelse af støvle, Tatra Wide, fra Hanwag”

 1. Morten Lassen – Det er vist dit eget problem ikke at kunne forstå tekster skrevet af folk uden professionelle skrift- og sproglige evner.
  Dum kommentar fra din side.

 2. Kære Erik,
  Noget nær det bedste svar jeg endnu har set. Respekt. Du har lavet mange mere eller mindre vilde og spændende ting (som jeg er vild med og henter inspiration fra) – men dette svar vidner om en særlig egenskab. Du har integritet !

 3. Hej Morten

  Tak for din kommentar og dit perspektiv fra det ”almindelige menneske”. Jeg er sikker på, at det er skrevet med en god hensigt, tak!

  Kompliment for dine sproglige kompetencer og forslag til, hvordan jeg kan arbejde med mine sproglige færdigheder.
  Jeg ville da rigtig gerne være et sprog-ekspert som dig, når nu jeg har så meget erfaring på mange områder, som jeg rigtig gerne deler helt gratis med dem, der har lyst til at læse med.
  Jeg har i mere end 35 år arbejdet med mine sproglige færdigheder, fået virkelig mange mere eller mindre høflige tilbagemeldinger som barn, som ung og som voksen. Mine sproglige færdigheder er markant forbedret, og jeg har også i mit voksne liv brugt mange timer på at forbedre mig og har også teknikker der kan hjælpe os, der er ordblinde. Men som du ser og kommenterer på, er der stadig plads til forbedring.

  Jeg har i mit voksne liv taget en beslutning om, at min ordblindhed ikke skal begrænse mig i mit arbejde og mit brændende ønske om at dele erfaringer og inspirere andre til at nå deres respektive mål og finde deres eget eventyr. Ej heller skal andres vurdering af mine manglende evner til at stave og sætte kommaer have indflydelse på, hvad jeg deler af erfaringer i mit eget univers.
  Hvad jeg skriver, holder jeg primært på min blog, så alle har et valg i forhold til at gå ind i mit univers.

  Vi er (heldigvis) forskellige som mennesker, der findes ”almindelige mennesker” som dig, og så findes der alle de andre, der kan rumme, at jeg ikke alle er perfekt i alt hvad jeg foretager mig arbejdsmæssigt. Jeg er omgivet af rigtig mange mennesker, der inspireres af passionen og fagligheden, uanset eksempelvis min ordblindhed. I mit perspektiv er selve testen af støvlen vigtigere end min udfordring med ordblindhed. Jeg tester mit grej under hårdere forhold end langt de fleste har mulighed for, hvilket rigtig mange læsere sætter pris på. Og det i kombination med at jeg ikke er afhængig af at skulle forfordele/fremhæve bestemte brands, gør det rigtig interessant for mange med interesse for outdoor/natur at følge med på min blog.

  Jeg har respekt for de mennesker, der har svært ved læse og forstå, det jeg ønsker at formidle. Og jeg har fuld respekt for, hvis de (du) ikke ønsker at læse det, jeg deler på min blog. Der findes helt sikkert andre anmeldelser på støvler/grej, du kan få glæde af.

  Ja, det ville da være skønt, hvis jeg havde ekstra personer at trække på i alle de dagligdags situationer, når jeg i andres perspektiv fremstår ikke-professionel. Jeg er selv glad for og stolt over det, jeg er lykkedes med. Jeg tager gerne i mod gode input. Men…med de mange ting jeg løbende (ofte dagligt) formidler, skal der vist flere årsværk til at imødekomme en sproglig formidling på et niveau i mit univers, der imødekommer dine ønsker/forslag til sproglige formidling.

  Tak for din interesse og dit perspektiv på, hvad det vil sige at være professionel.

  Mvh
  Erik

 4. Hvis du ønsker, at fremstå professionel, så må du arbejde på din komma-sætning, dine stavelser i flere og – ental og din ordlyd. Når man læser dine oplæg, lyder det som om, at de er oversat frit fra Google translate. Hvis du ikke er super til det tekstlige, burde du få én til at gennemse det for dig, inden din udgivelse. Det er alt alt for rodet at læse for almindelige mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *