Blogindlægget er opdateret den 21. april 2020

Jeg testet Haglöfs Skuta Mid Proff Eco støvlen. En letvægts støvle, som ligger i en mellemting mellem en sko og støvle.

Haglöfs Skuta Mid Proff Eco er og føles overraskende let, så jeg var noget spændt på støtten og hvad jeg ville synes om den, da den også har membran. Så jeg var spændt på at testen den da Haglöfts spurgt om jeg ville testen den

Jeg hat testet den i dagligdagen, på storbys ferie i Athen og flere af mine mikroeventyr, og er blevet pænt glad for den. Det er blevet min ynglings støvle til cykeltouring og bikepacking, efter jeg begyndte at bruge “flats” padalller.

Grunden til jeg er blevet glad for den, er at den er dejlig bred i forfoden. Jeg kan få ondt i mine fodrodsknogler, i mange sko og støvler. Men jeg har ikke fået den en gang her. Den er så bred at min forfod kan arbejde, og der ved holds min forfod i gang og stærk. Støvlen er let. Det er også rat i det daglige brug.

Snørebåndene er overraskende gode, de er lidt flade i det. Det gør at snørebåndene sætter sig rigtig godt sammen når de snørers. Man skal dog være opmærksom på at snørebåndene ikke er så elastik, så jeg måtte ikke spænde min støvle for hårdt. Støvle snøres op over ankel via to hægter, de virker fint og ikke en gang er mine støvler gået op.

Sål virker fin og med et godt mønster. Jeg oplevede dog nogle gange at sålen gled lidt let på meget glatte sten. Men spørgsmålet om alle støvler ikke ville det. Jeg følger sålen støtter godt om min fod, samtidigt med jeg har friheden i forfoden.

Haglöfs Skuta Mid Proff Eco, var også fin på min mikroeventyr, hvor jeg har cyklet og vandret med den. Det er ikke en støvlen jeg vil bruge til vandreing med tung oppakning, men hvis det er den letter rygsæk, eller ture, hvor jeg var i kajak, kano eller packraft, er den perfekt.

Der hvor Skuta Mid Proff Eco, virkelig vandt min tillid, var 4 dages byvandring i Athen. Fordi noget af jeg synes der kan være hårdt er at gå i byer. Vi går langt, men det er også stop og gå hele tiden. Så det synes jeg altid er hård for kroppen og fødderne. Men min fødder havde det herligt på hele turen. Jeg var forsat smadret af mange timer på museer og vandre rundt. Nok også fordi jeg altid har godt med ting i min rygsæk J

Støvlen har en membran, den har holdt mine fødder tørre og mine fødder har også kunne ånde. I alt fra 0-20 grader.

Støvlen er oven i købet prøvet at hold miljøbevis, så den skåner miljøet så meget som muligt nu her. Det er gode tiltag, hvis kvalitet kan holdes, så vi passer på den natur vi kan lide at være i.

Jeg er spændt på hvordan støvlen vil klar sig over langt tid. Kan den holde i kvaliteten, vil membranen holde, og de materiale valg Haglöfs har valgt, hvordan reager de over tid. Men det kan jeg først svare på om lang tid. Men den tegner rigtig godt.

 

Data på Haglöfs Skuta Mid Proff Eco

 • Vægt: 950,00 gram (EU 42) begge støvler
 • Materialer
  • Overdel: 1,4 – 1,6 mm Suede Leather, Miljøvenligt ruskind
  • Membran: Proof™ ECO, Vandtæt og åndbar
  • Inderfor: genbrugsmateriale
 • Såler
  • Sål: Asics® Hike Wet Grip™ AHAR+
  • Mellemsål: SpEVA™
 • Bred forfod
 • Forstærket tå og hæl
 • Bluesign®-godkendt som bevis på miljøvenlighed (som fluorcarbonfri PROOF™ ECO-membran og inderforet af genbrugsmateriale)
 • Vejledende pris ca. 1.199 kr.
 • Du kan købe dem her hos:

 

Haglöfs Skuta Mid Proff Eco, er en støvlen jeg glæder mig til at bruge bredt frem over. Den er dejlig som en dagligdags ”sko”. Den er oplagt på de længere byture, små vandreture. Samt den kan bruges på tur, så længe det ikke er med meget tung oppakning og meget hårdterræn. Den fylder ikke så meget, så den er let at pakke væk i en kajak, kano eller packraft.

Fedt at blive positivt overrasket.

Erik

Blogindlægget er opdateret den 21. april 2020

P.S: Støvlen, Skuta Mid Proff Eco, er stillet til rådighed af Haglöfs. Har selv købt et ekstra par, senere da jeg er så glade for dem. Et par til “pænt” brug. Et til ture, især bikepacking.

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022