Noatak River

I dag lavede jeg en pinlig fejl 40, som jeg ville have sværget på jeg aldrig ville lave, pinligt, pinligt, mega pinligt.

Dagen startede super dejligt. Jeg havde sovet som en drøm. Dejlig frisk padlede jeg afsted, igen i skyer, byger og blæst.

Efter 10 min havde jeg set de første 3 bjørne, så var dagen ligesom igang. Ved mødet med den første blev vi begge lige overraskede. Vi opdagede først hinanden 15 meter fra hinanden. Jeg padlede ind i et sving, med jordskrænter og væltede træer. Jeg kikkede frem, pludselig lød der et fnys fra en væltet busk og en bjørn kom op af vandet, kikkede og løb væk. Den havde været ned og fiske efter laks.

De to næste bjørne, så jeg på lang afstand, de gik og legede i vandkanten, på en stor stenstrand længere fremme, de løb også så snart de så mig.

Her fra faldt spændingen noget, floden er blevet endnu større, dyber og sløv. Der er ikke meget strøm. Jeg padlede gennem en slette og sled mig frem fordi regnbygerne lavede en masse vind.

I tredje pause, arbejde jeg med at få lukket regnjakken, handsker på og holde regnen ude. I mens drejede jeg rundt og drev på land. Bande lidt over det hårde arbejde.

Jeg padlede væk fra land, så på strømmen og jeg fik regnen ind på højre side igen, videre det gik. Det var pisse hårdt, nu var fremdriften virkelig lav. Jeg skulle bare rundt i svinget så ville der kom en flod mere, så blev det nok bedre.

Der var et eller andet galt, min hjerne var rundt på gulvet. Jeg kikkede på kortet, det så fint ud.

I et kort øjeblik kom der et hul i skyerne, hov hvor kom de solstriber fra? Jeg fik fast i GPS’en. Jeg skulle lige kikke to gange. Jeg padlede den forkerte vej, i hele 45 min. Det var det min hjerne prøvede at fortælle mig.

Dybt pinlig over min fejl 40, vendte jeg og padlede tilbage igen, det var meget lidt lettere. I det klare lys efter kunne jeg tydligt se, hvordan det kunne ske. Det var i et stort S-sving jeg padlede den forkerte vej og begge veje var næsten helt ens. Jeg var lige gået fra sandstrand på højrehånd til venstrehånd, i det jeg holdt pause. Så da jeg har drejet rundt og rundt, mens jeg ordnede mit tøj, kunne jeg ikke huske sandstranden havde ændret sig.

Regnbygnen var kommet ind over mig og ændret vindretningen. Alt det havde jeg lang tid til at tænke over mens jeg padlede tilbage.

Sådan nogle fejl håndtere jeg super fint. Det er bare at skidt pyt, det sker. Det er teorien. Jeg HADER mig selv for sådan noget, kunne grave mig ned. Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg har lavet en naviagtions fejl og aldrig af den her slags.

Jeg dyrkede mit selvhad resten af dagen, den ekstra time jeg padlede har slet ikke noget med fejlen at gøre, det er slet ikke en straf. Sådan noget kunne jeg slet ikke finde på. Idiot Erik.

I dag, har der været lidt hytter, en enkelt større station af en art. Jeg har mødt fem både, der kom susende. Vi hilser, det er det. De er åbenbart vant til padlere.

Så en enkelt bjørn mere, kun en ørn, flere traner, et utal af laks, måger og ravne.

Pludselig dukkede der et blankt hoved op, så jeg syner? Fordi alt sagde mig sæl. Kort efter var jeg ikke i tvivl, der var mange sæler. De sidste fire timer var der være over hundrede sæler, der hyggede sig med at jagte laks.

De sidste timer, blev vejret fint, jeg kom ned mellem bjergene igen og det er mega flot. Flyttede også op på to Tønder i dag, så jeg kunne side lidt anderledes og bukke det en ben på skift, så jeg ikke får så ondt i røven, sidst på dagen.

Erik

Dag / Lejr: 70/61
Pos: 20 67 13.390 / 162 31.469
Km / Km i alt: 45,6 / 591,1 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: ligger i 0. Padlede fra 3 meter i dag.
Tid padlet: 08.05-18.05
Vejr: 6-15 grader. Først på dagen, overskyet, byger, let til hård vind. Aften lidt skyer, sol, vindstille.

Dagens lydfil

 

En stor hilsen og tak til alle jer, der følger med

 

 

Ravn

Noatak River

Trane, Noatak River

Trane, Noatak River

Hytte, Noatak River

Side stilling, packraft

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020