Løbebukser til vinterfjeldet og vandreturen, Erik B. Jørgensen går med ski og pulk på Grønlands Indlandsis

Lige som jeg har nævnt, at jeg altid medbringer en løbejakke,  har jeg også altid et par løbebukser, som er klippet af lige under knæet, med på ture, især på vinterfjeldet.

De kan nemlig bruges til mange ting, om aftenen når man sidder i telt, og primusserne køre for at smelte vand, er det dejligt varmt i telt, og man sider ofte kun i lange underbukser, men hvis man lige skal ud og tisse, eller tilse teltet, er det lidt for lidt at gå ud i langunderbukser, eller hvis der er fygesne, da dette sætter det sig i underbukserne. Men det er nemt og hurtigt at trække løbebukser over når man skal ud, i stedet for at skulle have skalbukser på igen.

På vinterfejdet, kan det hurtigt blive meget varmt, når solen, er fremme, og genskindet fra sne kan gøre det til en varm dag, at gå. Her kommer løbebukserne virkelig til sin ret, for man kan hurtigt lyne skalbukser af, og tage løbebukser på, til at tage vinden. Mine er så store, at jeg nemt kan tage dem på uden at skulle have støvlerne af. Tid sidst, kan de bruges til et ekstra lang, på meget kolde dage, når vinden rigtigt suser.

En lille ekstra ting, de kan også bruges til hjemrejse, da man sjældent har andet tøj med.

Jeg bruger også altid en løbejakke, det kan du læse mere om her: Fjeld jakke / Løbejakke

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022