Nogle gange glemmer jeg bare at anmelde noget af det helt oplagte, som stort set er med mig på alle mine ture. Fordi det bare fungere, er godt og basalt. Det må jeg råde bod på her. Jeg kan lige så godt sige det med det samme jeg er begejstret.

Jeg har nu testet og brugt Fjällrävens skumliggeunderlag ”Ground Sheet”, i mange år på mine små ture og mirkoeventyr rundt omkring, samt større ekspeditioner som:

Blogindlægget er opdateret den 24. feb. 2024

Grund til det kommer med på næsten alle mine ture, er at det bare er så simpelt og godt. Der er næsten ikke mere at sige.

Grund til jeg er glad for et godt skumliggeunderlag, er at det er en basisting for mig. På min lange ture, oplevere jeg en stor slitage på mine oppustelige-liggeunderlag (har også ført til punkteret liggeunderlag flere gange). Så for at passe på mine oppustelige-liggeunderlag, bruger jeg altid et skumliggeunderlag nederst. Samt når jeg er vågen og hopper rundt, så sidder jeg kun på mit skumliggeunderlag, så puster jeg først mit oppustelige liggeunderlag op når jeg skal hvile eller sove, så det blive skånet. Skumliggeunderlaget kan også taget med ud og side eller helt hen til bålet.

Fjällrävens ”Ground Sheet”, er godt nok ikke verdensletteste og mindst skummeunderlag, men hold op hvor har det givet mig et godt liggeunderlag mange gang rundt i verden.

Fjällrävens ”Ground Sheet”, er et vinterunderlag på hele 1,4 cm, 180 cm langt og 60 cm bredt. Det er luksus udgaven. Det fylder selvfølgelig en del, men da det er let, kan det bare sættes uden på rygsækken. På lange vandreture, vil jeg forsat gerne have mit Fjällrävens ”Ground Sheet” med, men så have et ultra let oppusteligt liggeunderlag med som ekstra. Som under “Alaska på tværs” brugte jeg det en liggeunderlag oven på: JR Gear Zeon Mat Standard, et overraskende oppusteligt liggeunderlag, anmeldelse.

Jeg har også testet andre mærkers tykke skumliggeunderlag, de er mere bløde, og holder slet ikke så godt. Hvor mod ”Ground Sheet” har en lige tilpas hårdhed, er glat i overfladen, der gør det robust så snavs, vand og sne ikke sætter sig så let i liggeunderlaget. Især på vinterture, er det dejligt at sne ikke kan lægge sig i riller, osv.

 


Data Fjällrävens ”Ground Sheet”

 • Navn: Ground Sheet
 • Mål:
  • Tykkelse: 14 mm
  • Længde: 185 cm
  • Brede: 60 cm
 • Pakkestørrelse
  • Længe 60 cm
  • Omkreds 14 cm.
 • Vægt: 470 gram
 • Materiale: EVA Foam
 • R-Værdi: 4,5-5.0
 • Vejledende pris: 599 kr.
 • Du kan købe dem her hos:

 


Det er kort og godt det bedste skumliggeunderlag jeg nogen sinde har haft (der kan rulles sammen). Det kan bruges på stort set alle ture. Derfor har jeg også pænt mange af dem.

Se meget mere om mine overordnet får og råd til valg af alle liggeunderlag:

 


Tak for du læser med, og håber du finder dig nogle gode liggeunderlag.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 24. februar 2024