Nogle gange glemmer jeg bare at anmelde noget af det helt oplagte, som stort set er med mig på alle mine ture. Fordi det bare fungere, er godt og basalt.

Det må jeg råde bod på her.

Jeg kan lige så godt sige det med det samme jeg er begejstret.

Jeg har nu testet og brugt Fjällrävens skumunderlag ”Ground Sheet”, i mange år på mange ture som:

Samt masser af mine små ture rundt omkring.

Grund til det kommer med på næsten alle mine ture, er at det bare er så simpelt og godt. Der er næsten ikke mere at sige.

Grund til jeg er glad for et godt skumunderlag, er at det er en basisting for mig. På min lange ture, oplevere jeg et stort slidtage på mine oppustelige underlag (har også ført til punkteret underlag).

Så for at passe på mine oppustelige underlag, bruger jeg altid et skumunderlag nederst. Samt når jeg er vågen og hoppe rundt, så sidder jeg kun på mit skumunderlag, så puster jeg først mit oppustelige underlag op når jeg skal hvile eller sove, så det blive skånet. Skumunderlaget kan også taget med ud og side (f.eks. helt hen til bålet).

Fjällrävens ”Ground Sheet”, er godt nok ikke verdens letteste og mindst skummeunderlag, men hold op hvor har det givet mig et godt underlag mange gang rundt i verden.

Fjällrävens ”Ground Sheet”, er et vinterunderlag på hele 1,4 cm, 180 cm langt og 60 cm bredt. Det er luksus udgaven. Det fylder selvfølgelig en del, men da det er let, kan det bare sættes uden på rygsækken.

På lange vandre ture, vil jeg forsat gerne have mit Fjällrävens ”Ground Sheet” med, men så have et ultra let oppusteligt underlag med som ekstra. Som under “Alaska på tværs” brugte jeg det en underlag oven på: JR Gear Zeon Mat Standard, et overraskende oppusteligt liggeunderlag, anmeldelse.

Jeg har også testet andre tykke skumunderlag, dem har jeg oplevet er mere bløde, og holder slet ikke så godt.

Hvor mod ”Ground Sheet” har en lige tilpas hårdhed, er glat i overfladen, der gør det robust så snavs, vand og sne ikke sætter sig så let i underlaget.

Især på vinterture, er det dejligt at sne ikke kan lægge sig i riller, osv.

 

Data Fjällrävens ”Ground Sheet”

 • Navn: Ground Sheet
 • Mål:
  • Tykkelse: 14 mm
  • Længde: 185 cm
  • Brede: 60 cm
 • Pakkestørrelse
  • Længe 60 cm
  • Omkreds 14 cm.
 • Vægt: 470 gram
 • Materiale: EVA Foam
 • R-Værdi: 4,5-5.0
 • Vejledende pris: 549 kr.

Det er kort og godt det bedst skumunderlag jeg nogen siden har haft (der kan rulles sammen). Det kan bruges på stort set alle ture.

Derfor har jeg også pænt mange af dem.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022