JR Gear Zeon Mat Standard

Der er ikke noget som at sove godt om natten på ture, om det er i teltet, shelter eller under åben himmel. Omvendt kan et underlag også ødelægge en tur. For mig er min lejrer tid og søvn alt afgørende for jeg bliver restitueret.

Derfor havde jeg mange tanker om hvad jeg skulle have med på ”Alaska på tværs”. Jeg har alt for mange gange haft oppustelige underlag, der er gået i stykker. Nu skulle jeg være væk længe igen, så det skulle virke og jeg måtte også se på vægt.

Jeg besluttede hurtigt at jeg skulle have et gammeldags skumunderlag med, fordi det kan jeg bruge over alt også ved et evt. bål, men det er ikke det blødeste i verden.

Da jeg så blev forslået at tage et JR Gear Zeon Mat Standard, oppusteligt liggeunderlag med. Gav det gang i nogle nye overvejelse. Det var super let og dejligt at ligge på, men kunne det holde, fordi at finde et hul med så mange flader, ville nok ikke være let.

Jeg blev overbevist på nogle test ture og tog det med til Alaska. Tanken var at skum underlaget skulle bruges til alt brug, men JR Gear Zeon Mat Standard, skulle først ud når jeg skulle sove. På den måde kunne jeg let få noget mere komfort og skulle det gå i stykker, havde jeg mit skumunderlag.

Det skumunderlag jeg brugt i Alaska og på alle mine ture over Indlandsisen er Fjällräven Ground Sheet, som er et lidt kraftigere og solidt underlag, det vejre også 470 gram. Et af de bedst vinter skumunderlag jeg har mødt.

Det viste sig at være en fantastik kombination, fordi skumunderlaget kunne jeg bruge til alt og være hård ved. Men med Zeon, fik jeg super sovekomfort.

På et tidspunkt på turen, mistede Zeon underlaget luft i løbet af natten og jeg var så bange for et lille sive hul, fordi de er så svære at finde.

Jeg fandt noget stille vand ved en flod og havde underlaget under vand, jeg så lidt bobler omkring luftventilen, ellers kunne jeg ikke finde nogen huller. Derfor lime jeg rundt om den klods luftventilen sider i og der fra havde jeg ikke utætheder.

Den eneste lille svagheden ved underlagt, vil jeg mene er den klods som luftventilen sidder i, fordi man kommer hurtigt til at vride klodsen når der skal åbnes og lukkes for ventilen. Så stoffet bliver lidt ekstra belast hvor det er limet på klodsen.

Den er super let at undgå ved at, være god til at holde på klodsen, hver gang ventilen skal åbnes og lukkes. Jeg begyndte at bruge to hænder, i stedet for bare at vride ventilen rundt så stoffet skulle tag belastningen.

Jeg er vildt imponeret over hvor solidt underlaget har viste sig at være.

Jeg blev også vildt imponeret over hvor godt underlaget fungere selv om der er store områder med huller i det. Men de områder kroppen trykker mest er underlaget i fuld brede, ved fødder, hofte og hoved, det må have krævet en del test, at finde den rigtig kombination af huller. Jeg synes de er lykkes super godt.

Det gav mig så meget ekstra komfort og mulighed for at kommer mig godt til næste dag.

DataJR Gear Zeon Mat Standard 2

  • Vægt 240 gram
  • Tykkelse 2,5 cm
  • Længde 183 cm
  • Brede 51 cm
  • Pakkevolume 19 x 7,5 cm (ikke mere end en god termokop)
  • Materiale, 40 D Diamond Nylon Ripstop
  • Pakke pose og lappegrej med følger
  • R-værdi: 1,0 (Isolering sommer op til 2, hård vinter 7 og der over)
  • Vejledende pris: 499,-

Nu har jeg brugt Zeon på test ture før Alaska, de 72 overnatninger under ”Alaska på tværs” samt på en del små ture efter. Jeg er så imponeret over det holder så godt. Jeg bliver så glad når jeg finder noget grej, der imponere mig, og forhåbentlig kan glæde mig mange timer endnu.

Skulle jeg gøre noget om, vil jeg bruge et tynder og der ved letter skumunderlag, på mindre ture.

Det er også et underlag jeg ville kik meget på hvis jeg løb forskellig adventure race, og vil være super let.

Erik

Video anmeldelse

Relateret indlæg

 

Konkurrence

Da det er et underlag jeg sætter stor pris på, synes en af jer fortjener et JR Gear Zeon Mat Standard.

Jeg har været så heldig at jeg har et nyt Zeon, jeg her med udlodder, til den bedste historie hvor du kunne bruge sådan et underlag eller hvor du ville ønske du havde et med.

Skriv din historie i kommentarfeltet her under.

Jeg vælger den bedst kommentar den 1. dec. 2014, vinderen for direkte besked.

Vinder er: Jens Beck Madsen, tillykke håber du bliver glad for det.

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022