Sovepose, dun, Thor Neo fra Valandre [Anmeldelse] af polarfare og eventyrer Erik B. Jørgensen

Sponsoreret!

Sikke en sovepose, efter jeg har fået testet Valandre’s Thor Neo sovepose, kan jeg kun sige dejlig sovepose.

Valandre er et franskfirma, med stiftet af danskeren Niels-Henrik Friisbøl, i 1980, som forsat driver firmaet i Frankrig.

Jeg har brugt Thor Neo soveposen under “3. Thule til Thule ekspedition“, en 35 dages ekspedition i Nordøstgrønland, med ski og pulk. Samt på en vintertur med min datter, film fra den her: Fulufjället, Sverige, far og datter vintertur [Mikroeventyr] (film) Jeg har brugt sovepose i et temperaturspænd fra minus 2 til minus 40 grader.

Hvis vi start med den ekstreme kulde, fra minus 25 til minus 40 grader, så brugt jeg ikke sovepose alene. Fordi når det er meget koldt kommer der masser af rim i teltet og natten. Derfor ligger jeg I flere lag. Inderst har jeg en fleece inderpose, så sove jeg i Thor Neo, men når det var virkelig koldt, havde jeg også en tynd fiberpose ud over, samt jeg sov i en Arctic Bed for tag rim og fugt. Jeg vil gerne sove godt og være klar til næste dag. Mere om Arctic Bed her: [Fif og råd] Arctic Bed / sovepose etui/taske til vinterture

Der gik dog ikke længe før jeg kunne mærke at Thor Neo er en varm sovepose, da temperaturen holdt sig over de minus 30 grader. Smid jeg den yderste fiberpose, men brugt forsat Arctic Bed.

Da temperaturen kom over de minus 20 grader, sov jeg kun i Thor Neo og inderposen. Posen var så varm at jeg ikke længere lukkede min halskrave og ofte åbnede jeg også soveposen lidt.

Det vilde var at selv om det blev varmere og vi havde nogle få meget lune dage, her var Thor Neo forsat behagelig at sove i, dog lidt åben.

Jeg var virkelig imponeret over at Thor Neo, kunne fungere så godt over et så stort temperaturspænd. Dens dun holder sin form så godt og jeg oplevede på intet tidspunkt at den faldt sammen, eller blev fugtig, så længe jeg lige luftet den lidt hverdag. Det skal dog også sige at min Arctic Bed, tager en del fugt/rim, når det er meget koldt.

Thor Neo, har en lidt avanceret halskrave, indvendig. Den kan lyns i den ene side og lukkes med velcro, i den anden side. Velroen skal lukkes godt, for at den holdes lukket hele dagen. Men det er ren vane, at vænne sig til. Dog lukkede jeg den aldrig når det var varmere end minus 25 grader.

Hætten kan også lukkes godt til og er let at åbne op og lukke helt til.

Lynlåsen kører godt, køre også fast en sjælden gang som alle andre, et lille tricks er at tage fat på hver side af lynlåsen hovedet med tommel- og pegefinger, så kan du køre lynlåsen op, mens du også skubber stoffet væk.

Min Thor Neo er en sovepose, jeg med glæde vil bruge på mine vinterture, dog altid med en god indersovepose/lagenpose, til at tage sved og fugt, da den er lettere at lufte. Samt jeg bruger altid Arctic Bed, hvis jeg går med pulk, da den er genial til at samle soveposer og underlag. Samt den tager rim og fugt, om natten.

Jeg tør godt at undvære en yder fiberpose, så længe det ikke bliver koldere end minus 30 grader. Jeg tror også den vil kunne klar koldere, men er det så koldt i en lang periode, er det ikke noget jeg vil sats på, fordi min søvn og restauration er så vigtig.

Det er en rigtig god sovepose, helt på højde med min gamle Helsport Tempelfjord, som er udgået.

 


Data på Thor Neo, fra Valandre:

Sovepose, dun, Thor Neo fra Valandre [Anmeldelse] Data, af Erik B. Jørgensen

 • Mærke: Valandre
 • Model: Thor Neo
 • Størrelse: Medium
 • Materiale:
  • Yderste: Nylon 6.6
  • Fyld: Dun, gås 95/5
  • Fyldvolumen: 800 cuin
 • Vægt: 1870 gram
 • Mål:
  • Længde total: 215 cm
  • Længde person: 185 cm (er selv 187 cm)
  • Brede, skuldre: 76 cm
  • Brede, hofte: 70 cm
  • Brede, fod: 46 cm
 • Komforttemperatur:
  • Mænd: minus 40 grader
  • Kvinder: minus 29 grader
  • Ekstremtemperatur kvinder: minus 49 grader
 • Inkluderet:
  • Pakkepose
  • Opbevaringspose
 • Pris, ca. 6.600 kr. til 7.300 kr. alt efter størrelse.

 

 


Unboxing af Thor Neo fra Valandre

Her kan du se mit først indtryk af Thor Neo, da jeg fik den og pakkede den ud.

 


Inspiration til soveposer

Soveposer brugt under “3. Thule til Thule ekspedition

Vil du se meget mere på hvad jeg lægger vægt på når jeg skal vælge sovepose, så se meget mere her: Valg af sovepose (råd, fif og anmeldelser)

Her kan du også få mine bedst tricks til at holde varmen i din sovepose: [Fif og råd] Hold varmen i soveposen

Det var alt for denne gang!

Erik B. Jørgensen

P.S: Valandre har foræret mig sovepose, til test!

 

 

Relateret indlæg

 

 

Indlægget er opdateret: 19. februar 2023