Letvægts telt, din mening

Mit grej på min ture / ekspedition er alt afgørende for mig. Hver tur jeg laver kræver jeg ser dybere og overvejre hvad jeg skal brug. Des mere jeg har styr på mit grej, des mere kan jeg slappe af på turen og nyde min tur.

Mine sidste ekspedition har været i ekstreme miljøer og over land tid, ud over det har jeg haft hjælp til transport i form af vand til kajak elller kano. Eller ski og pulke til at transporter mit grej.

Mit næste store solo projekt bliver vandring. Derfor skal mit grej været godt og så let som muligt. Derfor går jeg nu i gang med at se på grej. Jeg har brug for let og stærkt grej.

Jeg har et håb om at min rygsæk, sovepose og telt kan komme under 4 kg. Jeg kikker rundt på alle producenter.

Jeg kikker på Fjällräven, Abisko Lightweight 1, men det vejrer 1900 gram. Jeg vil gerne under et kg.

Det næste der virker meget tiltagende er Nordisk som har lavet en del spændende letvægt produkter.

Her er en række af Nordisk produkter, ved Campz. De laver efterhånden en del spændende ting.

Det telt jeg synes virker mest tiltalende er Nordisk Telemark Tunneltelt 2, Ultra Light Weight, på kun 880 gram. Det virker som om der er rimeligt plads og gode detaljer. Modelen i 1 person vejrer kun 770 gram, men der er sidde højde kun 86 cm, hvilke er alt for lidt.

Mine krave er:

  • Let gerne under 1 kg
  • Minimum siddehøjde indvendig 100 cm (gerne 110 cm) vigtig når jeg bruger et telt i flere måneder.
  • Solidt og gennemført

Derfor har jeg brug for hjælp

For at få det bedst udstyr, har jeg brug for din hjælp og erfaringer. Vil være sjovt at høre din erfaringer.

Mine første spørgsmål er:

  • Hvilke letvægt telt vil du forslå?
  • Hvilke detaljer kan du bedst lide?
  • Hvilke deltaljer vil du ønske dit bedste telt havde?

Håber du vil dele din erfaring, tanker, mv.

Mvh

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022