Cykeltur, Ystad, Olofström, Immeln, Kristianstad og retur [Mikroeventyr] collage af Erik B. Jørgensen

Det var igen tid til eventyr, kærestetur og lidt nye input. Så min kone, Tine og jeg aftalte vi skulle afsted over Pinsen, fra fredag først på eftermiddag til mandag med. Da vi lige havde været i Småland, i Sverige: Cykeltur Sverige, Växjö rundt, kærestetur [Mikroeventyr] (film) var vi klar til mere, fordi cykling er en god måde for os at være på kærestetur, da vi er meget ligebyrdige fysik, når vi cykler. Især fordi Tine cykler rigtig meget.

Vi synes det kunne være sjovt at finde en rundtur, da det også er let logistisk. Valget fandt hurtig på Skåneområdet, da det er let at komme der til for os, fra Lyngby, lige nord for København. Tine havde se på den del af Sverigeleden der løber langs kysten fra Ystad. Så det blev vores udgangspunkt i planlægningen. Ved at se på forskellige cykelruter, især igennem planlægnings-appen, Komoot. Hvor der også var nogle forslag. Så fik jeg sat en grov rute sammen, over 15 minutter. Vi elsker at være nysgerrige og planlægger aldrig helt ned i dybe. Vi regner med cykelruterne er gode eller rimelige, og området omkring Halen (Immeln), er altid godt. Så tager vi det som det kommer. Angående overnatninger, kontrollerede jeg det ville passe med skove og andre områder hvor Allemandsretten gælder. Shelters og evt.  teltpladser, ser vi først på undervejs, når det er lejr tid.

Ruten var 302 kilometer (endte med 316 km), som ville passe til de dage vi havde. Vi endte med at ramme en del cykelruter, nogle af dem er også overlappende. Samt vi havde også lavet mindre dele selv, også på mindre vandrestier. Vi ramte følgende cykelruter:

Vi fik endnu en fed tur, hvor vi groft sagt kørte, med start øst for Ystad, ved Nybrostrand. Her kørte vi øst over via kyst igennem bl.a. Skillinge, Brantevik, Simmershavn, Åhus ind i landet til Bromölla, og videre til Olofström. Derfra vest over ind i Halen, blandt søeren, og syd over ned til Immeln, og videre ned til Kristianstad, og sydover til Vittskövle, Degeberga, Tornelilla og retur til Nybrostrand.

Se vores film fra turen her:

 


Data fra turen

Cykeltur, Ystad, Olofström, Immeln, Kristianstad og retur [Mikroeventyr] kort over turen af Erik B. Jørgensen

  • Fredag den 17. maj: 38.22 km, på 3t50min
  • Lørdag den 18. maj: 110.09 km, 9t34min
  • Søndag den 19. maj: 106.37 km, 9t34min
  • Mandag den 20. maj: 63.63 km, 4t13min

 


Link til området

 

Håber du kan finde en masse inspiration her og på min blog generelt. Vi havde i hvert fald en god tur.

Erik

 


Relateret indlæg

 

 

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 24. maj 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.