Vandretur, Hammer Bakker, Nordjylland [Mikroeventyr] collage fra turen af eventyrer Erik B. Jørgensen

Det blev lige tid til et lille december-eventyr i det Nordjyske. Jeg vendt næste hjem til mine egen baghave, da jeg skulle på vandretur i Hammer Bakker, lige nord for Aalborg, da jeg har boet i Vodskov by, der støder op til Hammer Bakker. Derfor har jeg gået en del i Hammer Bakker, men jeg flyttede i 2007, så det er også mange år siden.

Ud over det har jeg været der på optagelsen til Jægerkorpset og som Jægersoldat. Samt under Tine på cykeltur. Jeg kørt op til Hammer Bakker efter et foredrag så jeg ankom meget sent, men jeg gik ud til det lokale shelter der ligger i Naturfondens-område, hvor man må færdes hele døgnet. Her kunne jeg lægge mig til ro for natten i de gamle shelter.

Næste formiddag stod det på eventyr i Hammer Bakker, primært i den østlige del af Hammer Bakker, som mest er privat ejet, i form af en masse mindre lodsejer. Her hyggede jeg mig, igennem skoven med masse af minder, dog i noget overskyet og mørkt vejr.

Efter en god dag, dog kort, kom jeg retur til shelterne, efter 4,5 time og godt 15 km. Denne gang sov jeg i et af de nyere shelter, og havde en hyggelig aften i mørket.

Næste morgen var det op og nyde morgen, mens jeg ventede på lyset. Da det var lyst nok, gik jeg en tur i den vestlige del af Hammer Bakker som også mest er Natur fondens og der ved mere lysåben og vild natur, da hest og kreatur holder det åbent. Det blev en kort dag på godt timer og små syv kilometer.

Et fint lille genbesøg og dejlig lille tur. Se min film fra turen her:

 


Data fra turen

Vandretur, Hammer Bakker, Nordjylland [Mikroeventyr] Kort over turen af Erik B. Jørgensen

  • Onsdag den 13. dec. 2023: 15.15 km, 4t30min
  • Torsdag den 14. dec. 2023: 6.84 km, 2 timer

 


Link til området

 


Vil du selv besøge området, er der mærket vandreruter, i alt 17 km fordelt på fire ruter, dele af Hærvejen går også igennem Hammer Bakker, Tine (min kone) og jeg kom selv igennem på ”Bikepacking, Danmark rundt” i 2020.

God fornøjelse

Erik

 

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

 

 

 

Indlægget er opdateret: 19. december 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.