Vandretur, ved Halen og Immeln, Sverige [Mikroeventyr] med Erik B. Jørgensen

Dette mikroeventyr tog mig til Sverige. Jeg valgt at bruge 2,5 time i bil mød øst. Jeg vendte retur til et område, der kaldes ”Sydsveriges vildmark”. Området ved Halen og Immeln er mest kendt for sine to søer og gode forhold for kano. Meget af området er nationalpark, men der er omkring 13 fast lejrpladser, med bålsteder og toiletter i området, så det er et virkelig godt begynder sted.

I 2017 var jeg på kanotur med min kæreste her, læs mere her: Let kanotur i det sydlige Sverige, Halen og Immeln

Den gang så jeg også der var flere vandreruter i området. Dem ville jeg udforske nogle af denne gang. Så jeg parkerede bilen nordvest for Olofström, hvor jeg vandrede syd over, forbi Olofström og ned i Halen Nationalpark og det lille Naturreservat Pieboda, mest af Blekingeleden og steder løber den sammen med Skåneleden. Jeg havde 3 timer før mørket faldt på, så jeg slog lejr i et af shelterne og fik en hyggelige aften med bål og the. Bruger man overnatningsområdet, koster det 50 SEK per overnatning, kan betales via QR kode eller link. Lidt mere om stedet her: Shelteret jeg overnattede I Tvättahallarna vindskydd, Naturkartan.se

Tirsdag havde jeg en hel dag, så jeg vandrede videre sydøst over, og derfra nordover, forbi Naturreservat Ekopark Raslången og Brotorpet. Meget af ruten var små sti eller grusveje og ad en af Skåneleden ruter. Efter små 8 timer og 29,5 km, benyttede jeg mig af allemandsretten og slog telt ved en lille skovsø, dog blev det hurtigt mørkt, så jeg fik ikke meget ud af udsigten.

Onsdag var min sidste dag, hvor jeg vandrede mød øst og rundede Naturreservat Kullan, som var noget anderledes, da det var et åbent landskab, skabt af markdrift og afgrænsning. Før jeg igen gik sydover og ramte Blekingeleden igen. Efter små 3 timer og 12,3 km var jeg atter tilbage ved bilen og kun glæde mig over endnu et herligt mikroeventyr.

Området og nærområdet, kan byde på mange andre ruter og muligheder. Det er mange mindre vandreruter og flere vandreruter kan kombineres hvis du vil gå endnu længere. Eller du kan tage på kanotur. Hvis du vil kombinere nogle af ruterne og lave lidt af ruten selv, kan du se hvordan jeg gør her: Planlæg din rute til friluftsture (vandre-, cykle-, vinterture) [Fif og råd]

Se min film fra mikroeventyret/turen her:

 


Data fra turen

Vandretur, ved Halen og Immeln, Sverige [Mikroeventyr] Kort rute af Erik B. Jørgensen

  • jan. 2022: 11,1 km, ca. 3 timer
  • jan. 2022: 29,5 km, ca. 8 timer
  • jan. 2022: 12,3 km, ca. 3 timer

 


Vandretur, ved Halen og Immeln, Sverige [Mikroeventyr] Oversigtskort af Erik B. Jørgensen

Link til området, ved Halen og Immeln

 


Jeg håber det kan inspirere dig til nogle fede ture, stor som små. Halen og Immelm invitere i hver fald til kanoture og vandreture!

Erik

 

Relateret indlæg

 

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 27. november 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.