Billedecollage fra Vandretur, Sorø og skovene syd for [Mikroeventyr]

Dette mikroeventyr var endnu en vandretur. Jeg havde udset mig området omkring Sorø. I min planlægning, lavede jeg en rute, der kunne gå op med min tid og kilometer. Derfor startede jeg turen ved Sorø Akademi og så vandrede syd over, i de mange forskellige skove der ligger syd for Sorø. Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke helt kan finde ud af hvad man kalder området overordnet. Jeg gik ind i Sandager Mose og forbi den lille fine Rundemose, det minder mig som Sverige. Derfra videre ned i området øst for Frederiksberg, videre syd på til Sønderskov, Broby Vesterskov, ned langs et lille stykke af Susåen og Tystrup Sø. For at ramme Frederikskilde Langdysse og derefter Kongskilde Naturcenter, hvor jeg tog vand til lejren. Jeg valgte at slå lejr ved ”Hundesøen” hvor der er friteltning. Der er også to shelters i nærheden, som jeg også havde i tankerne, men jeg tog en nat i telt ved den lille Hundesø.

En dejlig tur, i forskellig natur og terræn, i alt 21,5 km. Skovene er ikke så varieret med fine. De små højde punkter var Rundemose, området ved Susåen i Broby Vesterskov.

Efter en dejlig aften og nat, gik turen videre på min anden og sidste dag.

Jeg gik fra Hundesøen forbi de to shelters ved Møllebækken. Videre igennem Topshøj Skov, Nyrup Skov. Jeg fulgte i et længere stykke en del af ”Jyderupstien”, som både er en cykelrute og vandrerute. Jeg vandrede videre til og op langs Sorø Sø til Hjortenæs og Sorø by. Derfra gik jeg igennem parkerne langs søen tilbage til bilen ved Sorø Akademi. Det var endnu en dejlig dag på små 15 km.

 

 


Data på turen Vandretur, Sorø og skovene syd for

  • Dag 1, 23. feb. 2021, 21.47 km | 5:35:10
  • Dag 2, 24. feb. 2021, 14.87 km | 3:40:42

Billede af ruten jeg gik under Vandretur, Sorø og skovene syd for [Mikroeventyr]


Information om området

Overnatningssteder

 

Rute inspiration

Du kan finde en masse rute inspiration herunder, både til dagsture og til at lave de egen tur. Du skal zoom ind på Sorø, jeg kan desværre ikke tag et udsnit

Her er min inspiration til du kan lave dine egene ruter

Min rute, var noget jeg selv satte sammen.

 

Information og besøgssteder

kort fra udinaturen.dk fra Vandretur, Sorø og skovene syd for [Mikroeventyr]


Endnu et dejligt mikroeventyr var i hus. Jeg håber du kan lide min lille film og indlæg her. Elsker at gå efter min passion.

Erik

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 26. april 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.