Omkring Kristi Himmelfart havde vi igen mulighed for en cykeltur, og et lille mikroeventyr i vores herlige land. Vi ville udnytte at vi kunne få 4 dage sammenhængende dage på tur. Derfor gik vi gang med at tænker på hvor vi ville hen. Vi viste vi ville cykle, så der skulle bare pakkes ud fra vores pakkelister.

Vi var så glad ved at cykle langs kysten, da vi cyklede fra Skagen til Esbjerg i Påsken, kan du se her. Derfor var det nærliggende at kikke på noget kyst igen. Vi så på Sjællands cykelruter, i den forbindelse kom jeg til at tænke på min gode ven og skaber af min cykel Casper Ortvald. Han holder et lille løb/event hver år ”Denmark Across” for Bikepacker. Derfor tog vi noget af hans rute, tilføjet noget af vores egen. Så ville vi komme godt rundt på små stier og forsat se de steder man skal se.

(Jeg har også lavet et podcast med ham om Bikepacking, hør det her: [Podcasts] Friluftsnørderi, Bikepacking, Casper Ortvald)

Så vores tur endte med at være følgende.

Tog til Falster, Orehoved, her fra cyklede vi vest siden af Falster, via Nykøbing Falster til Gedser. Fra Danmark sydligste punkt, cyklede vi langs kysten op langs østside af Falster. Fra Stubbekøbing gik det med Taxi til Bogø, fordi færgen ikke sejlede som vi troede. Så cyklede vi Bogø og Møn rundt forbi Mønsklint. Videre til Præstø, Køge og hjem til Lyngby.

En herligt tur på ca. 470 km i fantastisk natur og godt vejr.

Jeg har lavet en lille film om vores tur, som jeg håber kan være inspiration til egne ture

Musik: The Isle of Skye by, The Highlands

Jeg håber det kan bruges.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.