anmeldelse-gram-delbar-pagajer-yukon-river

Under “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, valgt vi at padle kajak, det kræver gode pagajer at padle med. Igennem årene har jeg fundet ud af jeg gerne vil have to forskellige typer af pagajer at padle med på mine ture/ekspeditioner, for at kunne belaste min krop lidt anderledes hver anden dag.

De typer af pagajer der har virket rigtig godt for mig de sidste mange år er, de to typer her:

Jeg synes det gøre at mine håndled og skuldre ikke er så belastet. Ved at skifte mellem de to, kan jeg yderlig undgå belastnings skader. Begge pagajer, kan jeg lave mange rul med og lave forskudte tag, hvilke får mig til at følge mig mere tryg (Denne her tur, skulle kunne vi ikke rul, når det var en dobbelt kajak med oppakning). Ikke at jeg venter at vælte.

Så valget var ikke svært. Jeg havde styre på Avannaq pagajerne. Men hvilke Grønlands pagajer skulle vi have med.

Så så jeg Gram Kajak nye delbare pagajer, ved ”Kano & Kajak Værkstedet” i Lyngby og havde dem i hånden, så var jeg solgt. Sådan nogen skulle vi havde til på vores ekspedition.

Vi endt med at have to pagajer med fra Gram kajak:

 • GRAM 9000 T (3 delt kulfiber pagaj)
 • GRAM 8400D DELBAR GRØNLÆNDER PAGAJ (2 delt træ pagaj)
 • Begge i længden 224 cm

Det var ikke for at belaste kroppen forskelligt, da de begge pagajer har meget ens form, men når nu vi var to af sted, min kæreste og jeg, kunne det være sjovt at prøve to forskellige pagajer, fra Gram kajak.

På vores kajakekspedition ned af hele Yukon River, endt vi med at bruge 4 pagajer, de 2 stk. fra Gram Kajak og 2 ens pagajer fra Avannaq.

Generelt skiftede vi hver anden dag mellem Avannaq og Gram Kajak pagajerne.

Det endt lynhurtigt med Tine havde ejerfornemmelser for GRAM 9000 T, da den er super let og hun er ikke ret stor.

Jeg brugt mest GRAM 8400D, men jeg fik også lov til at bruge GRAM 9000 T, da vi bare lavede forskudt dage, hvor vi brugte Grønlandspagaj. Omvendt synes Tine at GRAM 8400 D var for tung, når hun var van til den lette.

Overordnet kan jeg sige at begge pagajer, er i en rigtig god kvalitet, samling er super smart da det er et sekskantet samling, så der er rigtig meget overflade og det er ikke låsen der skal tag hele belastningen. Samling er dejlig elegant og vi mærkede ikke rigtig noget til dem når vi padlede.

Under vores ekspedition var pagajer samlet hele tiden. Jeg kan godt lide at min ekstra pagaj er let og hurtig at få fat i hvis der sker noget. Der er stort set altid plads på en kajak til en Grønlands pagaj i fuld længde.

Grunden til det er fedt med en delbar pagaj, er når man skal rejse med den, eller transporter den til og fra sin kajak. Så er det mage så meget lettere at have med at gøre.

Personligt var jeg meget overrasket over hvor meget forskel det var om en pagaj er 2 eller 3 delt. Så I dag ville jeg fortrække en 3 delt, da jeg ikke ønsker at have dem liggende adskilt på dækket af kajakken. Ønsker man sin pagaj liggende adskilt på dækket, ville jeg fortrække en 2 delt.

Begge pagajer holdt super godt og de blev brugt. Yukon River er fyldt med sildt  (sand, aske og jord) så meget af vejen, kan man ikke se mere end 1 cm ned i vandet. Så vi har ramt alt muligt og over 78 døgn og 3.220 km bliver de udsat på noget. De begge klarede det uden stor skader, kun masser af riser.

Data,  GRAM 9000 T

anmeldelse-gram-delbar-pagajer-gram-9000-t

 • Lænder: 215, 220 og 224 cm
 • Type: Tredelt Grønlænder Pagaj i Carbon/Kulfiber
 • Modelnummer: Gram 9000 T
 • Vægt: 575g.
 • Vejledende pris: 3295,-

 

Data, GRAM 8400D DELBAR GRØNLÆNDER PAGAJ

anmeldelse-gram-delbar-pagajer-gram-8400-d-traepagaj

 • Længde efter kundes ønsker. Vi brugte 224 cm.
 • Type: Delbar Grønlænder Pagaj, træ, samlede i Carbon/Kulfiber
 • Modelnummer: Gram 8400 D
 • Vægt: 850-950 gram
 • Vejledende pris: 2495,-

Samle system, 6 kantet Gram Kajak

Her kan du se Gram Kajak 6 kantet samlesystem, der gør det meget solidt og stabilt, uden låsemekanismen bliver belastet.

anmeldelse-gram-delbar-pagajer-gram-9000-t-samling

Jeg vil virkelig rose Gram Kajak for deres pagajer og kvalitet.

Når jeg står her bag efter, har de begge levet op til forventningerne, men GRAM 9000 T er vi begge helt vilde med, grundet den er så let.

Så skulle jeg vælge mellem de to pagajer, og skal padle mange timer og km, ville jeg vælge en kulfiber, det gør en forskel over mange timer, at den er så let. Det går ikke ud over kvalitet eller holdbarhed på nogen måder.

Jeg er helt arvelig over jeg ikke kan skrive meget mere. Men Gram Kajak pagajer er så simple og gode at der bare ikke er meget at skrive om. De leve til fuld op til de forventninger vi havde.

Tak til Gram Kajak for de ville være en del af vores eventyr.

Erik

Pagajerne er stillet til rådighed af Gram Kajak

Relateret indlæg

P.S: Her er under er lidt billeder fra “Yukon River, Eventyrlige Yukon” og alternativ brug af pagaj.

anmeldelse-gram-delbar-pagajer-yukon-river-alternativt-brug

anmeldelse-gram-delbar-pagajer-yukon-river-turen

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen