Sko test, Drifter GTX 9,5 fra Hanwag

Sko er en stor del af min hverdag at, det på en måde er noget jeg ikke lad mærke til og den anden side er noget der betyder rigtig meget for mit dagligliv.

Sko skal være solidt, stødabsorberende, vandafvisende, pæne, praktisk og sådan kan jeg blive ved. Vi har alle forskellige behov og ønsker.

Mine ønsker er at mine sko holder, er dejlige at have på og mine tær ikke lugter helt vildt når jeg kommer frem og tager min sko af.

Jeg har nu testet Drifter GTX fra Hanwag i lidt over et år. Jeg har ikke behandlet dem pænt eller taget hensyn til dem på nogen måder og de holder bare.

De kalder det en sportssko, men tror mest der er en beskrivelse af udseendet. Jeg har brugt dem til alt muligt fra mine daglige gøre mål, til gåture.

Hvad lidt om skoen og mine erfaringer

  • De vejr ikke meget, jeg føler de er dejlige lette at have på. Står til en vægt: ca. 385 g (størrelse 7,5)
  • De har gode såler, med rigtig god stødabsorberende egenskaber. Jeg føler de tilpasser sig godt til om jeg går, små løber, osv. Sålen er også dejlig fleksibel, den er tilpasse en mellem ting mellem stiv og blød. For mig er det altid dejligt at se det er en Vibram sål, der er på. Modellen er Vibram® Planet. Vibram såler har jeg haft mange gode timer og smerte sammen med igennem årende, fra Jægerkorpset og frem. De andre gode ting er også de så kan omsåles hvis det skulle blive nødvendigt. Det tror jeg ikke de behøver, fordi jeg kan stort set ikke se slid efter et års brug, det er jeg faktisk noget imponeret af.
  • Skoens overdel er lavet af kunststof de kalder ”Sportvelours / Air-Mesh”, med ekstra forstrækning i hæl og snude.  Den har foring med GORE-TEX®, hvilke jeg var noget spændt på, jeg er ikke altid den store tilhænger af GORE-TEX® i mit fodtøj, da det kan være langsommer til at tørre. Men det har fungeret super godt i mine sko, fordi de har haft tid til at tørre op hele tiden. Jeg var også lidt spændt på hvordan mine fødder ville have det i GORE-TEX® og om de ville lugte. De er selvfølgelig varme, men jeg har ikke oplevet at mine fødder bliver fugtige og lugter.
  • Snørebåndene bliver snøret igennem nogle stropper de kalder ”klæbepindet bindingssystem” Det gør de kan erstat meget af oversidde men noget meget fleksibelt materiale. Det gør jeg føler jeg kan binde min sko stramt uden der er materiale der genere mig.
  • Bag på skoen er der to stropper som skoene kan hænges i eller hvad de er til. Men de er super dejlige når jeg skal tag dem på, de løfter hæl godt op og lange så de er super lette at tag på.

Endnu en super funktionel, solid og dejlig sko fra Hanwag, jeg er super glad for og gerne anbefaler videre.

Erik

P.S: Hanwag er et Tysk sko/støvle producent, der siden 1921 har produceret sko og støvler i højkvalitet og til alle mulige aktiviteter. De laver rigtigt meget håndlavet og kan lave støvler efter mål.

Relateret indlæg

 

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022