Det var igen tid til et lille mikroeventyr, da julen nærmede sig og min datter havde fri fra skole. Derfor drog min datter, Karen og jeg på vandretur, på årets korteste dage, fra den 21-22 dec. 2020. Vi tog bilen til Stevns Klint, for at vandre dele af Gjorslevstien og Trampestien. Jeg havde lavet en rute på ca. 30 km, fra Magleby Skov til Rødvig, som vi ville dele i to med en overnatning i shelteret ved Mandehoved (telt som reserve).

Turen er en tur fra A-B, så der var noget logistik med bilen der skulle styr på. Derfor planlage jeg at, vi gik med lette rygsække og havde vores overnatningsgrej i bilen. Men jeg havde også min cykel med. Så vi satte min cykel ved Mandehoved og kørte til Magleby Skov hvor vi startede med at vandre.

Efter 16,3 km og 4 timer, var vi ved Mandehoved, så kunne jeg cykle de 13 km tilbage efter bilen. Da jeg var ved bilen, kørte jeg til Rødvig og satte cykel og kørte tilbage til Mandehoved i bilen, hvor Karen ventede i shelteret, i en sovepose, jeg have lagt da jeg satte cyklen. Vi oplevede bl.a. Bøgeskov Havn, klinterne øst for Bøgeskov havn, Holtug Kridtbrud og Mandehoved, i løbet af vores første dag.

Anden dag gik vi 15 km til Rødvig, forbi Stevns Kridtbrud, Stevns Fyr, Højrup Gamle Kirke, Stevns Fortet og Boesdal Kalkbrud (nedlagt), før vi var i Rødvig og jeg kunne cykle tilbage efter bilen, mens Karen gik mig i møde stille og roligt, for at holde varmen.

En dejlig tur, selv om vejret ikke var med os, da det var overskyet hele turen, og regn på anden dagen. Selv om vejrudsigten havde lovet os sol begge dage.

 

Data på vores tur.

  • Dag 1, 21. dec. 2020, 16.30 km, på 4 timer.
  • Dag 2, 22. dec. 2020, 15.02 km, på 3 timer og 55 minutter.

Far og datter vandretur, Stevns Klint, Trampestien [Mikroeventyr] kort og rute

 

Kort og ruten

Jeg fandt ruten på Friluftsguiden.dk, men som altid lavede jeg selve ruten på ”Komoot” og satte de punkter ind jeg ville forbi. Jeg har lavet en vejledning til hvordan jeg bruger ”Komoot” og generelt planlægger ruter her:

Ellers brugt jeg Google Earth og appen TOPO GPS, til at se andre kort.

Stevns.com kan du også finde mere information om Trampestien og hente et PDF kort, her!

HUSK en stor del af ruten er kun for vandre (cykler er forbudt!)

 

Lejrpladsen/shelterpladsen

Som altid søgte jeg efter lejrplads på udinaturen.dk og på Google. Udinaturen.dk har ikke alle pladser med mere og ikke er særlig god efter deres opdatering, så søg også efter andre pladser, når du planlægger! Igen kunne jeg ikke finde nogle pladser på udinaturen.dk, men jeg fandt pladsen hvor vi overnattede via Friluftsguiden.dk. Vi sov på ”Flagbanken lejrplads” som både har et lille shelter, godt slidt, men fint. Der er også mulighed for at slå telt op. Der er en fin toiletbygning, der har rampe til kørestol. Vand året rundt. Ok sted, shelteret ligger dog helt op ad bygningen med toilet.

Man kan også overnatte i Boesdal Kalkbrud, der er to små shelter, man må ikke slå telt.

 

Viden om Stevns Klint og området

Vil du selv på ture ved Stevns Klint, så kan du finde rigtig meget god information de her steder:

 


Vi havde en herlig tur. Jeg håber du nød at se med. Jeg/vi har været forbi Stevns Klint på andre ture. Vil du se billede der fra om sommeren, så kan du se mere her:

God fornøjelse hvis du selv vil afsted.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 12. marts 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.