Dato: 4. feb. Torsdag
Lejr / dag: 33 / 39
Pos (google) N 55.25285 E 12.37772
Distance roet: 55,64 km
Rotid:  9 timer og 20 min
Vejr: omkring 0 grader. 4/8 til 8/8 lave, først på dagen sol, fra middag af tåge. Vind 2 til 6 m/s fra Sydøst.

Kom som altid sent i seng, men sov fint, stod på 0530, fik hente min kajak fra værkstedet, min reparation så godt. Fik ordnet alt, så var i vandet kl. 0720, rimeligt lyst, men havde en pandelampe på, hvis der skulle komme et skib. En stor tak til Kajakhotellet for logi, m.v.. Der var ingen vind og havblink, så en dejlig starte. Solen stod på ved siden af Øresunds Bro, et flot skue. Kom rundt ved lufthavnen, mens det en fly efter det andet lande. Ved Dragør og begyndte der at komme grødis, samt der var en masse fugle, især svaner. Ud for Søvang, begyndt jeg at krydse over Køge Bugt, vejret var super, men jeg havde 1,5 km med forholdsvis tyk grødis. Herefter blev det til 1 cm grødis, nemt at ro i men, tager lidt tempo. Krydset gik fint, men var lidt kedeligt for de kunne ikke se land, halv vejs ude blev det tåget, så var ikke rigtigt noget at se på. Der var grødis 12 km ud, samt der kom nogle perioder efter, med tykkere is.

Så min øje var glad da de kunne se Stevns, ved Præsteskov, efter 24 km kryds. Jeg roede tæt på land, fordi var lige under en km sigt i tågen. Nå synet af klinterne. Ved Mandehoved, kom Justin mig i møde i sin selvbygger kajak, som aftalt, vi hygge os mod Rødvig, med kajaksnak, m.v. vi holdt nogle the og spise pause i vandet. Klint var meget flot hele vejen især ved Stevns Forte.

Tåge tog til, men gik fint med at sejle, var lidt træt i min krop til slut. Så var glad for at komme i land ved Rødvig, efter 9 timer og 20 min i kajakken. Alle tisse pauser, m.v. blev holdt i kajakken.

Vi gik op til Justin og hans familie, her bor jeg i nat. Som jeg kender fra tidligere.

Ellers så jeg to sæler på en sten ud for Dragør, en masse svaner, en fiske hejer, en masse Havlit, samt en mink i strandkanten.

Dejligt at komme ud af Køge Bugt i dag med al den is. Dog en skam jeg ikke fik besøgt Køge og Dorthe der, men tak for tilbuddet. Samt tak til alle jer her ved Rødvig, der har tilbudt overnatning, beklager jeg ikke kan møde jer alle.

God aften til jer alle.

Idag artikel i Se & Hør, samt kommer noget i web-tv.

Erik

Indlægget er opdateret: 27. december 2020