Det blev til endnu en lille vandretur, denne gang gik vi en lille del af den 220 km Øhavsstien samt lidt mere, I alt små 20 km blev det til, i området omkring Tranekær Slot. Dagen før havde vi set Rudkøbing en fin gammel by, samt gået en tur i området omkring byen. Overnatning tog vi på Nordlangeland, i Mørke, i en af de skov Skov- og Naturstyrelsen har tilladt fri teltning i, læse mere om det projekt her

Nord Langeland, er utroligt smukt, fordi det er så variete, der er åben mark, skov, strand, alt. Terrænet er meget kuperet, hvilke gør, at der altid sker noget nyt over næste bakke. Samt der er mange små skove, levende hegn, små marker, m.v. så der alt er variation til øjet. Området har god jord, samt det variete terræn gør at der et rigt dyreliv, så mange rådyr, en masse slags fugle, samt et hav af fasaner, da Tranekær Slot, sætter fasaner ud til jagt. Området har også en masse historie, helt tilbage fra stenalder med dyser, osv., Slottes historie, samt under Englandskrigene 1807-14, var der 9000 spanske soldater på Langeland, som overgav sig til Englænderne i 1808.

Et område der kun kan anbefaledes, utroligt smukt og dejligt. Se kort over Øhavsstien (kort 5). Man får helt lyst til at gå hele Øhavsstien efter sådan en tur.

Erik

Indlægget er opdateret: 20. december 2023