Vandretur Bidstrup Skovene og Valsølille sø [Mikroeventyr] af eventyrer Erik B. Jørgensen

Selv i en til tider travl hverdag, prøver jeg virkelig at huske mig selv på at komme af sted ud i naturen. Jeg skal huske, hvorfor jeg er eventyrer og har valgt at leve i og af min passion og motto “Eventyret starter i din baghave”.

Det fik mig til at smide endnu et lille mikroeventyr ind i kalenderen. Jeg havde 24 timer, fra middag til middag, så jeg måtte retur til Bidstrup Skovene og opleve det skønne område og få bundet tidligere ture sammen (tidligere cykeltur og TV2 Lorry tur).

Jeg lagde ud fra ”Hundeskove” parkering ved Kirke Hvalsø. Jeg havde lavet en rute sydover, ned omkring Valsølille, retur til Bidstrup Skovene for overnatning, og næste dag retur til bilen.

Jeg vandrede glad afsted og svingede syd over i Bidstrup Skoven, ned i Ravnsholte Skov, forbi Sjællands næste højeste punkt, Gyldenløves Høj (Det man tidligere troede var det højeste punkt). Turen gik videre ned i Højbjerg Skove, ned syd om Valsølille Sø, der viste sig at være vej, uden så meget udsigt. Jeg var også en smut ned ved Valsølille Sø og se den gamle borg/voldsted, ”Skjoldenæsholm voldsted”. Herfra gik det retur til Bidstrup Skovene, hvor den nordlig del er Statsskov. Her overnattede jeg i shelter på pladsen ”Bidstrup Skovene, Ravnsholte Mark”.

Næste morgen, vandre jeg videre og sluttede turen tilbage ved bilen. Noget af ruten gik af den 40 km lange Skjoldungestien, men ruten var en jeg selv havde sat sammen til min ønsker og tid.

Selv om jeg fik lidt regn til slut, så var det en skøn tur, i mest godt vejr, og i flotte efterårsfarver. Jeg fik ikke tid til at gå på jagt efter de kødædende planter der er, i form af soldug og vibefedt, det må jeg havde til gode til en anden gang.

Så var jeg ladt op til nye arbejdsopgaver!

Se min film fra mikroeventyret/vandreturen her:

 


Data fra turen ved Vandretur Bidstrup Skovene og Valsølille sø

Vandretur Bidstrup Skovene og Valsølille sø [Mikroeventyr] Kort

  • Dag 1, 12. okt. 2022: små 26 km og lige under 6 timer
  • Dag 12, 13. okt. 2022: godt 11 km og lige under 3 timer

 

 


Link til området

 


Håber det kan være inspiration til dig. Kender du andre der kan have glæde af det, så del det endelig!

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 20. december 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.