Selv om planlægning til “2. Thule til Thule ekspedition” nu har stået på i 2 år. Så er det altid til sidst der virkelig skal arbejdes. Op til en stor ekspedition, så kom alt grej, udstyr, mad og alverdens ting ind. Altid forsinket selv om det er bestilt i god tid, det er en naturregel.

10 dage før jeg skal lukke de sidste depoter, så de er klar til aflevering. Var det tid til at få pakket alt vores mad. Det venter jeg altid med, til vi er tæt på afgang, så maden er så frisk som muligt og jeg har fået fat i alt. “2. Thule til Thule ekspedition” har vi 100 dage til at gennemføre. Men da vi har 14 depoter ude, så kræver det ekstra mad. Fordi vi ved aldrig om det tager den planlagte tid mellem to depoter, eller de går hurtigere eller langsommere. Så vi skal altid have lidt ekstra mad med på slæden. Derfor skal der pakkes 130 dages mad til turen. Det mad vi har tilovers, brænder vi eller lægger de gode ting af, de få steder Slædepatruljen Sirius kommer, så der er lidt ekstra til dem.

Det tager sin tid at pakke 130 dages mad. Derfor havde jeg bedt om hjælpe i mit netværk og blandt mine følgere. Så der mødt 8 personer op til at hjælpe. Gode kammerater, min makkers far, folk jeg har haft med over Indlandsisen og 3 personer jeg aldrig har mødt før.

Se video fra før alle kom om hjalp med pakningen

 

Vi pakkede løs fra kl. 10-18, med pauser til mad, hygge og nogle kik på alt udstyret, telt og hundeslæde. En herlig dag. Godt selskab og vi fik pakket alt maden i poser, vider i dagsposer og tilslut i depottønder.

Efterfølgende går jeg forsat og pakker i tønderne, med ekstra mad og godter til en hviledag ved depoter. Der skal ekstra tandpasta, toiletpapir og tøj i depoterne. Men det er noget der er lettere at gå med selv.

Hvad lever vi groft af:

  • Morgenmad: Havregryn og müsli, med rosiner og mælkepulver.
  • Middagsmad: Havregryn med rosiner og mælkepulver. (det er hurtigt at spise i kulden
  • Snackpose: Chokolade, vingummier eller nøddeblanding + 12 kiks alle dage.
  • Drikke: Saft og the
  • Aftensmad: Tørmad, 2 retter til hver
  • Natmad: Dåseleverpostej, dåseleverpostej og spegepølse.

Depotmad

Alt muligt andet. Er forskelligt fra depot til depot.

  • Andre morgenmads produkter
  • Slik, af forskellig slags
  • Chips
  • En god bøf, med sovs og kartoffelmos.
  • Dåsebøf og blødeløg

Det meste skal være en overraskelse for min makker.

Vi går efter minimum 6000 kcal til hver mand hver dag. Man siger overordnet man skal spise 3 gange så meget som her hjemme, for at holde sin vægt, på grund af kulden og arbejdet.

Se video efter vi havde pakket og jeg går og hygger med resterne der skal i depoterne

 

Jeg viser også lidt af vores telt. Her kan du se en lille video fra da jeg pakkede teltet ud første gang, tilbage i nov. 2017.

 

Næste uge, skal alle depoter lukkes og vejes. Slæden skal testpakkes og alt være klar. Fordi den 1. feb. kan jeg ikke gøre meget mere. Så står den på en uges skiferie med min datter og kæreste, for at sige farvel. Den 12. feb. er det afgang. Bliver den vildeste tur!

Håber du synes det er sjovt at se lidt af det hele. Samt du vil følge med på turen undervejs.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.