Noget af det meget positive i Yoga jeg uventet har fundet, er selve filosofien. Som jeg glæder mig til at få mere af under min Yoga Uddannelse i Indien.

Jeg startede til Yoga, på grund af ønsket om smidighed og det fysiske i det. Det er helt klart det er driver mig i det og ikke ret meget andet.

Men des mere jeg høre om filosofien bag meget af yogaen, des mere fanger det mig. Måske ikke helt på den måde, mange forventer. Fordi alle de gange jeg har været på kurser, workshop, osv. synes jeg at det der skinner igennem er at, det handler om at hvile i sig selv og være et godt menneske. Meget simpelt, men det gør hele livet for mig.

For at blive god til yoga oplever jeg det handler om at se på sig selv, mærke efter ens krop og sind. Det handler ikke så meget om hvad dem ved siden af en kan, jeg arbejder i mit egent lille rum, mod og med mig selv.

Ofte ser jeg slet ikke hvad de andre gør og kan, fordi det er ikke muligt.

Når jeg så høre mere om filosofien, kan jeg se så mange ligheder på mit virke som soldat, som eventyrer. Fordi det handler om at hvile i sig selv, handle på det man kan og ikke på følelser.

De første gange jeg hørte snak om vejrtrækning som en vej til at slappe af og kommer bedre ind i øvelserne. Var det ikke nyt for mig, det havde jeg ubevist altid brugt.

F.eks. i Jægerkorpset under skydninger og kamp, handlede det meget om vejrtræning og ro på, for at kunne ramme, under bevægelse, høj stress, m.v. Det samme når det spidser til i høje bølge i kajakken.

Så det var ikke noget nyt.

Desværre har jeg mange gange set på workshop, osv. at vi bliver bedt om at snakke om hvad Yoga betyder for, os. Det kan være nogle begreber, øvelser, osv. Der har jeg set igen, at mange folk snakker om ”universet” , ”menneskeheden”, m.v. de bruger kæmpe ord og floskler.

Men komme til tiden, være høflig, osv. magter de ikke. Her hopper kæde af for mig. Det har både være elever og lærer.

Fordi igen handler det først og fremmest for mig, om at hvile i sig selv, så kan man være der for andre. Så skal ”universet” og alt det andet nok komme af sig selv. Det kunne være de skulle ud og prøve lidt mere af livet.

Det er bare min betragtning af nogle.

Men langt de flest er faktisk mennesker der hviler mere i sig selv, end jeg ser så mange andre steder.

Så jeg ser frem til at lære noget mere og få min horisont udvidet. Forhåbentlig ligger der også nogle gode diskussioner, men de andre deltager. Samt gøre en masse nye iagttagelser. Som jeg kan bruge videre i mit liv og arbejde med andre mennesker.

For mig handler det meget om hvad jeg ”vil, kan og gør”. Nu ”vil” jeg gerne være bedre til Yoga. Derfor tager jeg Yoga Uddannelsen, for at øge mine ”forudsætninger”. Som en del af mine ”mål” med mit liv.

Så handler det bare om at være ”åben, positiv og fordomsfri” når jeg hopper ud i det nu her.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017