Aften sluttede super fint. Fordi grundet måneformørkelses festen, gik vi ned under Yoga Filosofi klassen og så at rigtige mange butikker, klinkker. Vi gik ned til Doktor Unni, hvor der var i hundredvis af stearinlys. Flot men igen stod jeg som uvidende Dansker, fordi fandt aldrig helt ud af hvorfor de var der.

Efter timen gik vi hjem, Tine og jeg købte noget frugtsalat og noget at drikke. Da det nu skulle være måneformørkelse, gik vi på taget af hotellet og sad der oppe en time og snakkede. Men der var ikke noget som helst tegn på formørkelse.

Efter en super natte søvn, uden at være vågen, uden myg, var jeg bare klar klokken 6 igen. Med vores vanlige morgentur til Yogastedet. I dag med køer på ”græs” midt inde i byen.

Meditation i dag var med begge lærer, men Soham styrede det. Først skulle vi lande og side lidt. Så fortalte Soham en af hans historier, om de Indiske guder. Om da Sivá gav mennesket muligheden for at lave selverkendelse. Så var der vejrtrækningsøvelser. Den sidste del var meditation, en kort en. Hvor vi skulle tænke på fuldmåned. Gik faktisk bedre i dag, fordi jeg skulle tænke på noget natur, det kan jeg lide.

Så var der scene skift, vi skulle selv undervise de næste 1,5 time, på skift, ca. 6 min hver. Simon og Soham gik ned, fordi vi skulle have personlig evaluering. Jeg var først, skulle kort vende hvordan det gik, hvad jeg ville se på før eksamen, osv. Overordnet synes jeg det går super, jeg har meget bedre fast i undervisning end forventet. Jeg synes allerede at mit bund niveau er højt, nu skal jeg bare blive endnu mere skarp i mit sprog, ordvalg, osv. Samt jeg skal lave en masse yoga selv, for at blive god. Fordi det jeg selv forstår og laver godt, har jeg meget nemmere ved at formidle.

Da jeg var tilbage, gik resten på skift ned til evaluering. Samt vi skiftes til at undervise, men lidt sjov udfald undervejs, meget lang tid i nogle stilligner, osv. Men super sjovt og alle tog det med oprejst pande. Jeg afsluttet med afspænding, jeg skulle bare ligge folk og slappe af og vente. Samt afrunde timen, meget simpelt og lige til.

Vi var lidt før færdig, så vi kunne lege lidt.

Ellers var der tid til morgenmad på hotellet, rent afslapning i dag. Vi kunne også lige nå en gå tur før næste time. Som var med Simon om undervisnings teknik. Endnu engang så vi på stillings rækkefølge, herefter skulle vi undervise 4 stillinger i 3 mandsgrupper. Gik godt og var sjovt. Her efter øvede at være korte og præcis i vores sprog, ved enkelt stillinger, to og to. Men meget bundet opgaver. Er overraskende lærerigt. Vi nåede også at se på hvad der venter os i vores uge samling i januar og eksamen.

Middags pause, blev brugt på mad på den Vegetariske restaurant, sammen med Nicolai og Tine. Begge altid gode for en snak om tingene. Kunne lige nå tilbage på hotellet til et bad og en kort pause.

Sidste lektion i dag fra klokken 15, var med Soham om begrebet ”Ayurveda”, det er yoga’s syn på sundhed, i form af mad, behandlinger, osv.

Først så vi på hvad Yoga består af for Indier, utroligt så meget der er yoga, i forhold til mit / et moderne vestlligt syn på hvad det er.

Vi sluttede af med at se meget mere på ”Ayurveda”, meget kompliceret og en hele anden måde at se kroppen, osv. på. En spændende time, der dog lige trak 20 min ud, til 1750.

Så var jeg presset fordi jeg havde bestilt fodmassage tid kl. 1730. Men jeg nåede det lidt forsinket.

Var noget spændt, havde hørt historier fra flere af pigerne, om at man ligger totalt nøgen. Flere af pigerne har haft mandlige massører, de var blevet spurgt. Men det lyd til at være meget grænse overskridende.

Så jeg var også klar til en på oplevelsen. Min massører var en lille ung mand, så jeg måtte lade tøjet. Fik en kort massage siddende. Så skulle jeg lægge mig på, maven på en madras på gulvet. Så hældte han olie på mig og brugte fødderne til at massager med. Han havde et reb, han kunne holde balancen i, samt regulere det tryk han lage på mig. Var helt vildt hvad han kunne med fødderne og hvor fint følende han var.

Blev først rigtigt specielt da jeg skulle vende mig om, der blev kørt med fødder, lige forbi min diller, uden nogen hensyn tagen, men kunne utroligt nok, slappe helt af og være ligeglad.

Jeg viste fra pigerne at jeg skulle bukke mit ene ben bag over og ligge på skinne benet, mens han står på mit lår. Det gik fint, så skulle jeg samle min fodsåler ved balderne og ligge knæene ud til hver siden. En god hofteåbner, så stille de han sig op på min knæ, av. Det var lidt af et eventyr, at få en mands vægt ned på knæene, var en lille følelse af at flække. Men han gjorder det også kun 3 gange. Så skulle jeg side i stillingen, med den glæde at få 3 omgange til. Hold da helt fast, de var en der kunne mærkes. Fik helt tanker på Russiske gymnaster der skal lave udstrækning. Men var super dejligt bagefter. Til slut forlod han mig, uden at sige noget, lå bare der, med et håndklæde over skridte og ventet. Lyset var gået, så var i tvivl om jeg skulle blive liggende. Men 5 min efter kom han igen og vi fik tørret alt olien af mig, var så meget at det driv af mig. Det var noget af en tur. Kostede 800 Rs = små 100 kr. Et rigtigt annerkendt sted.

Så var det tilbage til hotellet, Tine var også der inde og var færdig samtidigt med mig, så vi bestilte mad på tilbage vejen.

Aftensmad blev indtaget på altanen ud mod havet. Mens vi fik vendt dagens program og oplevelser.

Så skulle jeg bare på internet og have et tiltrængt bad, for at få alt det olie af, jeg sidder i nu.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017