En sensation skete i går, jeg var i seng kl. 2245. Sov ok, men en af de natter med mange drømme og jeg var kort vågen hver time, fordi jeg troede jeg skulle op. Så fik mange timer ekstra, alle de gange jeg lukkede øjnene igen, det er jo lækkert nok.

En standard morgen, op kl. 6. Afgang som i går 0620 ud og se solopgang og livet rundt omkring der starter. Vi fik selvskab af Birgitte i dag også. Så vi fik en god morgen sludre.

Så var det tid til mit elskede meditation, kl. 7. I dag med Simon, eller det troede jeg, fordi efter vi lige havde siddet et par min. Sagde han at i dag skulle vi selv stå for det hele. Så vi skulle lave nogle vejrtrækningsøvelser, samt noget kropscanning, eller hvad vi havde lyst til. Simon ville gå ned, så kunne vi komme ned til ham hvis vi havde nogle spørgsmål.

Hjælp alene, lille mig helt alene til meditation. Så trak min måtte ned i bagenden af taget, hvor jeg holder til, for at havde det så stille som muligt.

Så udnyttede jeg muligheden, for at lege lidt ekstra med vejrtrækning (veksle åndedrat, rodlåse, osv.) det er lidt sjovt. Men selv det holder op.

Så måtte jeg jo prøve, jeg lavede en kropsscanning, med lys. Det vil sige, jeg forstillede mig at jeg startede i højre fods storetå og den blev lyst op, så resten af træerne, osv. Men når jeg bare tænker det, går det nok lidt forstærket. Så måtte jeg kaste mig hovedkulds ud i ”Den glade kroejer”. Hvor jeg byder velkommen til alle tanker, osv.

Men var ikke let, der var lidt uro, fordi nogle gik ned og snakkede, andre var også mere urocentret end normalt.

Jeg overvejede også at gå ned og spørge om, mening med det. Men det ved jeg godt. Så tænkte jeg kan altid spørge så jeg kunne lige så godt give det et forsøg i de 40 min vi havde.

Utroligt nok gik tiden, hurtigere end jeg havde forvent. Om jeg nogen siden vil lave det selv, tvivler jeg forsat på. Men det får den chance det skal have. Måske kort, hvem ved.

Her efter var der 1,5 times yogaklasse med Simon igen omhandlende Ydrespiral. Alle virkede som om de var ømme omkring bækkenet i dag. Jeg var i alle muskler under balderne. Lidt sært.

Men jeg blev lyn hurtig varm og så kørte det bare. Vi fik lov til at arbejde og stå længe i stillingerne, fordi vi skulle igennem alle de 12 af 15 tjek punkter vi skal lære. Så når der skal ord på går der lidt tid. Samt Simon ville nok gerne havde os længe i stillingerne, så vi lære at bruge vores krop og muskler.

Midt i time var der en masse balance leg på et ben og krøllet underligt sammen, samt vi skulle over på armene i Eke Pada Palavasana (for dem som slår den slags op). Men sådan balance og kraft stillinger, køre altid ok for mig, fordi det handler meget om muskel kontrol og ture at hoppe ud i det. Men det var sjovt og tiden fløj af sted.

Da time var forbi, blev Tine og jeg enig om at gå en omvej hjem, fordi vi kunne højre nogle mænd synge og trække. Det lød som fiskerne der trak garn ind. Men vi prøvede en ny vej, der var noget zig-zag. Da vi kom ud på den strand de plejer at være, var der ikke nogle? Så gik vi hjem og lige foran vores hotel stod de og træk net ind. Typisk der har de aldrig været før.

Så kunne vi bestille morgenmad, sammen med Vivi. Så kunne vi side og se på fiskerne i to hold, træk tov ind, med nette i en bue fra tov til tov, som de lukkede mere og mere til. Så måtte de turister der svømmede, bare se at komme væk. Men det forstod de så det ud til. Men de nåede ikke at få det ind, mens vi spiste.

Men sjovt at se, stranden både er ferie og arbejdsplads, lidt kontrast fuldt.

Jeg præstere at bestille mad til både Tine og jeg, enten tog jeg fejl, højst sandsynligt, eller gjorder tjene. Fordi vi fik nogle sjov brød og noget grønsag, kartoffel mos, til. Har spist det nogle gange er super godt. Men når vi havde regnet med noget Coccos med grønsager og bananer, var det ikke super. Håber Tine kan tilgive mig det.

Klokke 11-13 var vi tilbage ved yogastedet igen, til anatomi. Som slutter i morgen, torsdag. Så vi havde prøve, med hjælpe midler, super let fordi vi kendte spørgsmålene. Så må jeg håbe jeg har det rigtigt.

Så gennem gik vi skuldreledet, noget af en omgang, men vi var i grupper, så vi kunne mærke hvordan det fungere og se om ens skuldre stod korrekt. Men sjovt. Så tiden gik stækt.

Fik leget kort efter time.

Så var vi en flok der skulle have en hurtigt frokost, på en ny lille restaurant, vi var 7 der bestilt. Men da maden kom manglede der en masse. Så tjeneren blev smidt væk og ejere tog over. Jeg har aldrig set mad komme så hurtigt som alt det der manglede. Han var så ked af det, at det var syn. Men vi fik snakket og slappet af.

Vi havde eftermiddagen fri, så ville slappe lidt af og havde massage. En af deltagerne havde prøvet massage her på hotellet og sagde god for det.

Men det er køns opdelt, så mandlig massører til mænd. Der var flere det ville prøve, rundt om i byen. Men jeg tog en tid kl. 16. Jeg var noget spændt på hvad det var noget massage. Jeg havde hørt fra Nicolai at, alt tøj røg. Så jeg var forberedt.

Det var en god stærk mand, der skulle tage sig af mig. Så af med tøjet, så skulle jeg side på en skammel og fik massageret hovedbunden. Han kunne virkelig tag fat. Så fik rygge lidt. Før jeg skulle op på bækken. Her fik ryggen først, med lange strøg, helt fra tær, op af benenet og krop ud af armene. Virkelig dejligt. Bag efter var det frontens tur. Lidt mere mærkeligt med lang strøg, når jeg nu ligge nøgen, men det vende jeg mig hurtigt til.

Alt var lange bevægelser. Samt når han tog min hånd så flettede han finger, så kunne han styre min hånd og arm, super godt, så jeg kunne slappe af.

Eneste ulempe, var at han brugte utroligt meget olie, og bagefter sagde han, at det var bedst at lade det sidde en time. En time til kroppen kostede 600 Rs, ca. 73 kr. Så er det også prøvet, så håber jeg min krop havde godt af det.

Så skulle der pakkes taske til aftens teori, fra 18-2030, the, juice, osv.  Tine havde bestilt to fugtsalat til at tage med, da ingen af os var sulten.

Vi kunne lige nå en omvej, så vi kunne få luftet benene og få lidt indtryk.

Aftens klasse, handlede om Indisk filosofi. Om hvordan Indisk filosofer har set på livet og beskrevet det. Igen for at forstå tankerne bag yoga. Yderst interessant selv om jeg ikke deler, et ønske om at gå denne vej selv.

Men det handler meget om livet er lidelse, og før man erkender det og gør noget aktivt for at modvirke det. Før holder det ikke op. Først når man har viden, kan man sættes fri.

Så det rammer meget godt i tråd med det, jeg snakker og underviser om. At det gælder om at være et god menneske, at lave det man brander for, osv. Der for start alt med det først skridt og derved ”Eventyret starter i din baghave”. En god aften, næsten. Fordi Tine blev dårlig undervejs, og lå bag ved.

Så da vi skulle hjem var hun helt færdig. Første troede vi det var massagen, men på vej hjem gik det mere op for hende at det nok nærmere er noget mad.

Så hjemme på hotellet måtte hun lægge sig. Jeg var ude og hente cola, kiks, bananer, finde piller, osv. Så hun kan få en ok nat. Forhåbentlig er hun kørende i morgen. Er lidt spændt, fordi 50% af det hun spiste, fik jeg også. Håber ikke jeg også før noget. Men jeg plejer at være rimelig stærk hvad det angår, spændende vente tid.

Så ingen lektier i aften sammen. Så må jeg øve selv og evt. prøve at komme tidligt i seng.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017