Yoga Eksamen uge i Hamsa yoga

Sørme så, så starter eventyret igen. Indien er blevet skiftet ud med København. Temperaturen er 32 grader lavere uden for, end sidst vi lavede yoga sammen.

Den sidste uge på vores Yoga Lærer uddannelse startede her mandag morgen, kl. 8 i Hamsa Yoga Studio i det hyggelige baghus på Ravnsborggade, Nørrebro ved søerne.

Jeg ankom sammen med Tine på cykel i et par grads frost og i sne. Kunne kun smile lidt over kontrasterne.

Men det var hyggeligt at hilse på alle igen, en del af dem havde jeg mødt til yogaklasser, træning, osv. her i pausen fra vores uddannelse.

Vi mødes i et af yogarummene til velkomst til denne sidste uge, 5 dages undervisning og eksamens weekend.

Programmet løber her mandag til fredag, fra 8-16 med to pauser. Både Soham og Simon var der.

Vi har alle afleveret vores skriftlige eksamensopgave og program før vi mødte.

Vi skulle skrive en 4 sider opgave om en yoga stilling, jeg skulle skrive om Eka Pada Rajakapotasana (Duens stilling). Så jeg har kloget mig på hvordan den er bygget op, hvordan man får en elev i stillingen, osv.

Jeg har også lavet et 1,5 timer yoga program, hvor Eka Pada Rajakapotasana indgår i. Det ordende jeg mellem jul og nytår, synes selv det gik godt.

Herfra havde vi en yogaklasse med Simon, han underviste en time, hvor han lagde vægt på det helt simple sprog og lange pauser. Sjovt at se hvor stor nørd, jeg er blevet. Kan virkelig følge hvad han vil nu, se hvis han lave en rækkefølge på stillingerne, som falder uden for den normale rækkefølge. En super fed time, især når jeg fik en snak med Simon bagefter, hvor jeg fik en forklaring på baggrunden på rækkefølgende. Lidt skræmmende hvor nørdet det er.

Fra 10-11 var der pause. Vi var en flok der gik på ”Joe and the Juice”. Skal lige lande her over og lære området at kende. Så pausen var lyn hurtigt væk.

Næste time med Simon igen, gik fra 11-13 hvor vi så på undervisnings teknik. Igen med udgangspunkt i simpelt sprog. Vi skal have værktøjskassen i orden, så vi skal kunne  en masse sætninger og have et sprog, der sidder på rygmargen, så man let kan få folk i en stilling, så der er tid til at være stille og lade folk arbejde, eller give yderligere ting, de kan arbejde med. Det lyder simpelt, og er det også, men det er svært og kræver øvelse. Men synes det går super godt for mig.

Fra 13-14 var der pause igen, så vi var en flok der røg på ”Smag” og købte sandwich og gik tilbage og spiste dem, sådan en pause går lynhurtigt.

Dagens sidste lektion var med Soham, her så vi på Solhilsner. Vi arbejdede med forskellige udgaver af Solhilsner til vores værktøjskasse, så det kan tilpasses niveauet ,og hvad man vil med timen. Vi så i den forbindelse på sammen sætningen af stillingerne, føddernes placering, åndedræt, stillingernes navne på Sanskrit, osv.

En meget teoretisk time, men fedt at få mere og mere indblik i det at lave en god solid time, som man kan lave til hver en tid. Håndværket skal være på plads.

Men det er også hårdt at sidde stille efter en kort nat. Men det gode er, at det er i orden at rejse sig og stå på hænder, osv. Jeg sidder og løfter mig i armen og træner lidt mave, så banker blodet rundt i kroppen igen, og koncentrationen kan findes igen.

Som altid går sådan en dag hurtigt, men super undervisning. Skulle lige tilbage i rytmen igen, lidt sjovt at være sammen med de andre igen. Skal lige finde hinanden igen som hold.

Efter timen var det tilbage i cykeltøjet og køre til Lyngby. Endnu en dag på Yogalærer uddannelsen var vel overstået, 4 dage igen. Den praktiske eksamen har jeg på lørdag. Følg med hele ugen.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017