Det skal ikke være nogen hemmelighed jeg har arbejdet med Aclima i mange år. Aclima’s undertøj har været med på alle mine ekspeditioner og længere ture, da det bare fungere for mig.

Under “2. Thule til Thule ekspedition“, var det igen Aclima’s undertøj vi brugte. Inderst var det deres boksershorts og så ”WoolNet”, ud over det havde vi bl.a. et sæt Anärjohka langt undertøj, udviklet i samarbejde med Lars Monsen. Efter lagt på lag princippet.

Jeg var spændt på at teste det, det så godt ud, men var det anderledes end det de andre modeller Aclima laver. Jeg var ikke super glad for alle de farver, ville helst bare havde det i sort. Men når der meget af tiden er mellem minus 30-50 graders frost, så er der alligevel, en trøje og en jakke ud over ;-)

Ud over et sæt Anárjohka langt undertøj, havde vi også et sæt, af ”WarmWool Polo w/zip” og ”WarmWool Longs”, som jeg havde brugt på tidligere ekspedition. Vi havde også en ”WarmWool Hoodsweater w/zip”. Der skal noget tøj til 100 dages hundeslædeekspedition.

Jeg må nu efterfølgende sige at ”Anárjohka” sættet overraskede mig rigtig meget. De lange underbukser ”Anárjohka Longs”, var rigtig gode, men jeg kan ikke mærke den store forskel om jeg har dem på eller ”WarmWool Longs”, de er begge rigtig gode og solide lange underbukser. Det er langt undertøj i aboslut top kvalitet, til vinterekspeditioner.

Men ”Anárjohka WW Polo zip” den overraskede mig virkelig positivt. Jeg blev aldrig venner med farverne, men alt andet gjorde det til en af min ynglings trøjer på turen.

Det der gjorde den så god var følgende:

 • Lang trøje og rygstykke. Trøjen går dejligt langt ned på min ryg, så jeg ikke skiller ad. Den er lige lidt længere end andre modeller fra Aclima, meget positivt.
 • Lange ærmer, med tommelfinger hul. Jeg har meget lange arme, så jeg var så glad for de meget lang ærmer, der gør at jeg ikke fik ondt når jeg bruge tommelfinger hulerne.
 • Den lille bryst lomme, blev jeg også overraskeden glad for. Her havde jeg altid lidt fugtserviet i en lille pose, så de var varme og ikke frosne. Jeg havde også ekstra batteri til mit kamera her.
 • Dejlig høj hals, med lynlås (fra midt på brystet) så det er let at lukke til eller lufte ud.

”Anárjohka WW Polo zip”, holdt super godt. Dog var tommelfinger hullerne ødelagt til slut, efter intens brug. Hvilke der ikke er noget at sige til.

Det er blevet en af mine aboslut ynglings vinter trøjer. Så må jeg leve med farverne, håber de vil lave den i ren sort på et tidspunkt.

 

Data: LM Anárjohka WW Polo zip

 • Modelnavn: LM Anárjohka WW Polo zip
 • Designet i samarbejde med: Lars Monsen
 • Størrelse brugt: XL
 • Materiale: 235 gram Merino wool
 • Tekniske detaljer:
  • Lang ærmer, med tommelfinger hul
  • God lang ryg og kropsstykke, så man ikke skiller ad.
  • Høj, hals med lynlås fra midt bryst.
  • Lille brystlomme, til telefon eller andet.
  • Sikring ring, lige over brystlomme.
 • Vejledendepris ca. 750-900 kr.

 

Data: LM Anárjohka Longs

 • Modelnavn: LM Anárjohka Longs
 • Designet i samarbejde med: Lars Monsen
 • Størrelse brugt: XL
 • Materiale: 200g Soft Merino Wool
 • Tekniske detaljer:
  • Dobbelt uld lag, på balderne, inderlår og knæ.
  • Kraftig elastik, i taljen, med uld på indersiden.
 • Vejledendepris ca. 700 kr.

 

Igen nogle gode stærke produkter fra Aclima. Ekstra sjovt, når det også overrasket endnu mere positiv end forventet (på nær farverne). Det skal dog sige det er ”Anárjohka” sætte, er i den tunge end af langt undertøj, så det er til brug i den kolde periode, på f.eks. vinterture og ekspeditioner. På vandreture bruger jeg nogle af Aclimas lettere serier.

Erik

P.S: Aclima har stillet produkter til rådighed for mig!

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.