Vandtættesokker, en gave til ture

Noget jeg er super glade for på mine mange ture og ekspeditioner, er vandtættesokker. Det giver mig en masse komfort og ekstra muligheder.

Jeg har altid vandtættesokker med på vandre-, cykel-, kajak- og kanoture, for at holde mine fødder tørre og have lidt komfort.

På vandreture har jeg vandtætte sokker til primært to formål.

Jeg bruger dem i lejren hvis jeg har fået våde støvler i løbet af dagen, så er det let at tage et par tørre sokker på eller kun den vandtættesok på, da den kan være forret. Så kan jeg gå rundt i lejren uden at få våde støvler og mine støvler tørre samtidigt, ved varmen inde fra.

Har jeg været uheldig at få gennemblødte støvler og de ikke er tørre næste dag, kan jeg finde på at gå med vandtættesokker, næste dag for at holde mine fødder tørre lidt. Det er mest hvis det er køligt, er det varmt er mine støvler ofte tørre og er de våde, gør det ikke så meget.

Jeg gik i mine vandtættesokker en hel del under “Alaska på tværs”.

Det er et godt supplement til mine læderstøvler, de er normalt vandtætte længe, men nogle gange er det bare umuligt at holde dem tørre, det ville det også være med vandtættestøvler. Læder støvler er bare lettere at tørre.

Under kano- og kajakture, bruger jeg altid vandtættesokker i min tørdragt eller tørbukser. Jeg oplever at selv om det er tørbukser så kommer dem med tiden en lille smule fugt ind, det føler jeg let giver mig fugtige og kølige tær. Ved at have min vandtættesok på inde i tørbuksen, er mine fødder dejlige varme og tørre.

I det daglige bruger jeg dem også om efteråret og vinteren når jeg cykler, det er så dejligt at have tørre fødder i cykelskoene. Selv om jeg bruger overtræk på mine cykelsko, så får jeg våde fødder alligevel, men den vandtættesok inderst, bliver det bare rart og tørt.

Vandtættesokker, en gave til ture, modeller

Jeg har brugt vandtættesokker i snart 20 år, fra de først skalsokker der sad af h… til og til nu når det stor set ikke er anderledes end en anden ydersok og bare bliver bedre og bedre.

Det er et lille råd og fif her fra. Der findes mange mærker af vandtættesokker, jeg fortrækker dem der er forret. I dag har de store mærker også en god pasform. Jeg har brugt flere mærker, synes SealSkinz har lavet nogle gode vandtættesokker, pas dog på deres størrelser er MEGET små, så prøv dem først.

De fås til stort set alt brug, løb, cykling, vandring, og hvad du har brug for

Erik

Relateret indlæg

Sokker

Støvler

Vandtættesokker, en gave til ture, vandre, kajak, mv

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.