Vandtættesokker, en gave til ture

Vandtættesokker, en gave til ture

Noget jeg er super glade for på mine mange ture og ekspeditioner, er vandtættesokker. Det giver mig en masse komfort og ekstra muligheder.

Jeg har altid vandtættesokker med på vandre-, cykel-, kajak- og kanoture, for at holde mine fødder tørre og have lidt komfort.

På vandreture har jeg vandtætte sokker til primært to formål.

Jeg bruger dem i lejren hvis jeg har fået våde støvler i løbet af dagen, så er det let at tage et par tørre sokker på eller kun den vandtættesok på, da den kan være forret. Så kan jeg gå rundt i lejren uden at få våde støvler og mine støvler tørre samtidigt, ved varmen inde fra.

Har jeg været uheldig at få gennemblødte støvler og de ikke er tørre næste dag, kan jeg finde på at gå med vandtættesokker, næste dag for at holde mine fødder tørre lidt. Det er mest hvis det er køligt, er det varmt er mine støvler ofte tørre og er de våde, gør det ikke så meget.

Jeg gik i mine vandtættesokker en hel del under “Alaska på tværs”.

Det er et godt supplement til mine læderstøvler, de er normalt vandtætte længe, men nogle gange er det bare umuligt at holde dem tørre, det ville det også være med vandtættestøvler. Læder støvler er bare lettere at tørre.

Under kano- og kajakture, bruger jeg altid vandtættesokker i min tørdragt eller tørbukser. Jeg oplever at selv om det er tørbukser så kommer dem med tiden en lille smule fugt ind, det føler jeg let giver mig fugtige og kølige tær. Ved at have min vandtættesok på inde i tørbuksen, er mine fødder dejlige varme og tørre.

I det daglige bruger jeg dem også om efteråret og vinteren når jeg cykler, det er så dejligt at have tørre fødder i cykelskoene. Selv om jeg bruger overtræk på mine cykelsko, så får jeg våde fødder alligevel, men den vandtættesok inderst, bliver det bare rart og tørt.

Vandtættesokker, en gave til ture, modeller

Jeg har brugt vandtættesokker i snart 20 år, fra de først skalsokker der sad af h… til og til nu når det stor set ikke er anderledes end en anden ydersok og bare bliver bedre og bedre.

Det er et lille råd og fif her fra. Der findes mange mærker af vandtættesokker, jeg fortrækker dem der er forret. I dag har de store mærker også en god pasform. Jeg har brugt flere mærker, synes SealSkinz har lavet nogle gode vandtættesokker, pas dog på deres størrelser er MEGET små, så prøv dem først.

De fås til stort set alt brug, løb, cykling, vandring, og hvad du har brug for

Erik

Relateret indlæg

Sokker

Støvler

Vandtættesokker, en gave til ture, vandre, kajak, mv

2 Comments on “Vandtættesokker, en gave til ture”

 1. Hej Jesper
  Jeg går generelt ikke langt i dem, de er mest til lejren. Men har enkelt gange gået hele dage med dem i hårdt terræn og her har jeg ikke haft problemer, men vi er så forskellige.
  På sådan en lang tur, ville jeg tage et par med til de helt våde dage og til lejrliv, men når du kommer mere syd på har du nok ikke brug for dem mere, så bliver de for varme. Men i starten vil de helt sikkert være dejlige. Vil også vurdere de er hårdere ved fødderne hvis det er vej, du går på-
  Du har heldigvis god tid til at teste det 🙂
  God tur til den tid.
  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik,
  Jeg starter næste år på en vandretur fra Nordkapp til Italien, og vil med garanti få våde sokker og støvler på et eller andet tidspunkt under de 8250km. Mange detaljer er blevet testet herunder også en del forskellige sokker og støvler. På et tidspunkt overvejede jeg også SealSkinz, men blev frarådet det, da de skulle være tilstøder skade end gavn (større årsag til vabler end vandresokker, alt for varme ved længere vandreture (jeg kommer til at gå mellem 30-40km om dagen)).
  Med dit blog-indlæg her blev jeg en smule usikker på, om jeg har gjort det rette ved at fravælge dem.
  Hvad er dine erfaringer med varme støvler og SelaSkinz, og lange vandreture med våde støvler og SealSkinz mht. Vabler.
  Mvh
  Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *