Lejer / dag: 6 et spydtkast længer oppe af stranden

Pos (google) N 56.15547 E 08.11756

Distance roet: 3,22 km

Rotid:  hele 1 timer

Vejr: -10 til -5, 4/8 til 8/8 lave, lidt sol, omkring 10 m/s, stød op til 13 m/s ca. Dønninger og bølger 1 til 1,5 meter.

Op kl. 6 kan godt mærke det har været koldt, samt der er kommet 2 cm sne. Men får ordnet det hele, overvejer om skal blive i land, da blæser lidt, men svært at vurdere når man står og spille klog her ind på land, i månedensskær. Fik gjort klar, alt pakkes med luffer, for at holde varmen i fingerne, alting tager tid når det koldt, men det meget hyggeligt.

Blev hurtigt dybt hvor jeg skulle i vandet, og bølgerne slog ind på land. Så jeg gjorder mig klar, og kommer fantastik rigtigt fint i kajakken, uden at få vand i den, forende blev dog vent mod land, så jeg bakkede ud. Jeg fik vent, og kæmpet mig ud igennem brændingen, da var hård at ro ud her, da der er et langt stykke med lavt vand, så bølgerne rulle rigtigt, jeg kom igennem, men så var fingerne også kolde, der var så et lille men, en af mine kære luffer manglede under min vest, surt. STYR PÅ STUMPERNE KNÆGT!

Ned i min posen med reserve luffer, huer, m.v. der ligger mellem benene, så måtte jeg have en pagajluffe på og en uldluffe ind i den. Jeg kom der ud af, eller retter sagt jeg padlede, men frem gik det ikke, der var en del bølger og dønninger på ca. 1 til 1,5 meter, i dag de var meget  tætte, så det var op og ned hele tiden. Så snart jeg var en 300 til 500 meter ud fra land, blæste det hårdt fra Nordøst. Jeg følte mig ikke særlig tryk, så jeg søgte længer ind under land, her var bedre, men en rulle bølgerne. Så efter en time var jeg kun kommet 3 km. Tog jeg en beslutning på holdes vegne, at det er en tur for sjov og jeg skal kunne fortælle om den bagefter, så jeg roede indad, der var godt knald på, så jeg havde tungen lige i munden, lige før land, jeg vælter, men uden jeg kan fortælle hvordan jeg er rundt og oppe igen og surfer ind på land, man er heldig en gang imellem. Så var klokken også hele 10.25.

Så var det bare at slæbe hele lorte op i klitterne igen og slå lejer.

I telt tog jeg mig en gang mad igen, kikkede på kort. Så gik jeg op til et sommerhus, med et stort Dansk flag, her fik jeg lov til at få min computer ladt godt op, mens jeg gik en tur tilbage for at kikke efter min luffe og få rørt mig, fandt den ikke, men fandt et pizza sted, så mave blev fyldt, samt et supermarked, hvor jeg fik nogle flere dags proviant.

Fin gå tur, hvor jeg fik tænkt lidt over turen. Gode lære penge i dag, nu ved jeg hvor min grænse er, men ser ikke så galt ud inde fra land. Samt jeg blev mindet om at min tur er for sjov, så fint at få set noget af Søndervig, samt dens mange bunkers. Går ikke så hurtigt som jeg have håbet, men jeg har heldigvis sat god tid af til turen, så det skal nok nås.

Vel tilbage fik jeg hentet min computer og fik en sluder, mange tak til Flemming og fruen.

Nu skal der slappes af i teltet, det er blæst mere op, og koldt er det, men mine to primusser, holder en god temperatur i teltet.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022