Anmeldelse, XTC serie, fra Midland, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige

Igen har den stået på en masse ture og som altid er der nyt grej med. For mig er det vigtig at kunne dokumentere mine ture, så jeg kan huske dem, holde mine foredrag og skrive mine bøger. Derfor er kamera og video en stor del af mine ture.

Action kamera er perfekt til ture, de er små, solide, lette at betjene og holder batteri bedre end større kamera.

Under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige“, træningsture og mine småture efter har jeg test og leget med Action kameraer fra Midland, kamera i høj kvalitet og til en fornuftig pris og så synes jeg de er bedre end Go-Pro og til svarende, da de er mere simple.

Jeg har testet to modeller XTC 270 og XTC 400, samt en masse monteringsbeslag.

Overordnet er det jeg elsker ved de her kamera, de er simple og lette at tænde. En bevægelse så filmer det, og jeg skal ikke tænke på om det tager billeder, eller er hvad den laver. De er vandtætte og lette at have med at gøre. XTC 400 kan endda dreje objektivet.

Jeg har aldrig i mit liv set så mange monteringsbeslag, som kameraet kan spændes fast på, mere om det senere.

Med lad os se på lidt data og de enkelte ting.

 


XTC 400 Action Camera, fra Midland

Anmeldelse, XTC 400, fra Midland af Erik B. Jørgensen

XTC 400 Action Camera er Midland’s store model der kan et hav af ting. Det er dog ikke det vigtigste for mig. Det vigtigste for mig er, at det er så simpelt at bruge, og at det let kan monteres på et utal af måder.

Det, der gør det så dejligt på ture/ekspeditioner for mig, er, at jeg kan montere det let alle mulige steder, og når det skal tændes, er det en knap der skal skubbes frem, og så filmer det og en lampe lyser, så jeg kan se, det virker. Så simpelt at min datter på 6 år også let kunne tænde et kamera. Ikke noget med den hopper i fotomode eller til andre indstillinger.

Noget der er helt perfekt er, jeg kan dreje linsen, så ønsker jeg at montere kameraet på siden af kanoen eller på hovedet, kan jeg dreje linsen så den stadig optager normalt, det er en super smart detalje.

Den er lige simpel at bruge uden og med vandtæt boks.

Anmeldelse, XTC 400, fra Midland, appUd over de simple funktioner, har du muligheden for at indstille et hav af ting, hvis du ønsker det. Det gør jeg via en app, hvor jeg kan se billedet den optager. Hvis jeg har behov for det, jeg kan sætte den til at tage billeder, time lapse, hvidbalance og meget mere.

En super smart måde at gøre Action kameraet simpelt i det daglige brug, men jeg har muligheden for at nørde og lege, når jeg har de behov.

Et fedt kamera, der er simpelt, solidt og billigt i forhold til andre konkurene mærker.

Data på XTC 400 Action Camera

 • Vægt 140 g
 • Optager i 1080P Full HD eller 720P Full HD. Optager i 170 grader vinkel
 • Vandtæt op til 85 meters dybde i medfølgende vandtætteetui
 • 12 megapixel
 • 5 timers optsagelsestid på batteriet
 • Indbygget WIFI til streaming til smartphone eller tablet app (Gratis app kan downloades til android og IOS)
 • Kan tage still billeder via app
 • Low light funktion
 • Justerbar linse, der kan drejes efter hvordan det er monteret, 270 grader
 • Vejledende pris fra 2.999,-

Medfølger i pakken:

Anmeldelse, XTC 400, fra Midland, tilbehør

 • 1080P Wi-Fi HD Action Camera
 • Vandsikker Case ned til 85m dybde
 • Universal Mount
 • Spider Mount
 • Genopladeligt batteri
 • Mini USB Kabel

Her er lidt eksempler på XTC 400 klip både i vandtætboks, også med drejet objektiv.

https://www.youtube.com/watch?v=1CguD2Q5STM&feature=youtu.be


XTC 270 Action Camera, fra Midland

Anmeldelse, XTC 270, fra Midland, vandtæt

XTC 270 Action Camera, fra Midland, er en af de mindre og mere simple modeller. Den har ikke samme funktioner som XTC 400. Den har helt simpel tænd og sluk, og den er lille og meget let. Derfor er den perfekt til montering på mindre ting. For mig har den virket perfekt, da den ikke fylder meget i fototasken eller i lommen.

Data på XTC 270 Action Camera

 • Vægt 93 g
 • Vandtæt op til 60 meters dybde i medfølgende hus
 • 3 timers optagelsestid på batteriet
 • Batteri, Li-Ion 3,7V 900mAh
 • Kan optage både i 1080P og 720P Full HD
 • Optager direkte på Micro SD kort op, op til 32 GB
 • 5,2 megapixel linse.
 • Vejledende pris fra 1.299,-

Medfølgende i pakken:

Anmeldelse, XTC 270, fra Midland, tilbehør

 • 1080P Wi-Fi HD Action Video Camera, 130 grader optagelse
 • Beskyttelsesetui vandtæt ned til 60 meter
 • Genopladeligt batteri
 • Monterings beslag
 • Mini USB Kabel

Her er lidt eksempler på XTC 270 klip både i vandtætboks og uden, men den gode lyd den laver, efter den er så lille.

https://www.youtube.com/watch?v=wqv1uMoDOlc&feature=youtu.be


Monterings muligheder

Anmeldelse, XTC monterings beslag, fra Midland

Ud over i de simple, gode og solide Action kamera, har Midland lavet utroligt mange monterings muligheder/beslag, der gør det let at montere kameraet eller et andet kamera, på stort set alt du ønsker.

Jeg har haft en del forskellige beslag med til at dække mit behov og de har lavet mange flere.

Jeg har især brugt følgende beslag:

 • Sugekop (Suction Cap Mount, Universal Mount), til at sætte på kanoen ude foran. Jeg er virkelig imponeret over hvor kraftig den er, i forhold til andre jeg har prøvet.
 • Bælte/rem beslag (Belt Mount XTC 400), den har jeg især brugt til at sætte et kamera på siden af min oppakning på kanoen
 • Strips beslag (Handlebar Mount), til at sætte fast på vandrestav, cykelstyr, mv.
 • Cap beslag (Cap Mount), især til at sætte fast på hunderygsæk
 • Spider beslag (Minispider Mount, Mount XTC 400), til at klister fast på kano og kajak
 • Selfie stang (XT-ROD 35 Mount, Selfie Stick), den blev jeg godt nok glad for især til billeder taget i kanoen, hvor vi alle tre og kanoen kunne med på billedet.

Det er så fedt, der er tænkt så meget på beslag, fordi det gør jeg får kameraet meget mere brugt, da jeg kan montere det mange steder.


Eksempler på film fra XTC 400 og XTC 270

På vej ned af en lang fos på Kalixälven under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige”. En fos min datter Karen på 6,5 år var med i, fordi den var ok, selv om vi blev lidt våde.

Her er en video, sammen sat af flere kamera, under overbæring.

 

 

Det er nogle lækre Action kamera som helt sikkert skal med på de næste ture også, som Yukon River, Eventyrlige Yukon.

Erik

P.S: Det produkt er stillet til rådighed af Moalem Trading.

 

Relateret indlæg

Anmeldelse, XTC 400, fra Midland, Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Nordsverige

Indlægget er opdateret: 25. maj 2024

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen