Vandretur, Svanninge Bakker, Fyn [Mikroeventyr] med Erik B. Jørgensen

Denne gang stod den på en vandretur i Svanninge Bakker, også kaldt de Fynske Alper. Det er også det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Hvis man lægger Svanninge Bjerge og Sollerup Skov sammen (de hænger sammen).

Faktisk havde jeg planlagt at skulle vandre i Vestjylland, ved Ulfborg efter et foredrag. Men vejrudsigten sagde til masse af regn og blæst. Selv om ”der ikke findes dårligt vejr….” så er der heller ingen grund til at vandre i regn i to dage.

Derfor trak jeg til Fyn og Svanninge Bakker, da det næsten var på vejen hjem alligevel.

Svanninge Bakker, har jeg været i nogle gange før. b.la. med min datter i Babyjokker da hun var helt lille (Vandretur i Faaborg egnen (Svanninge bakker)), ellers har det været mikroeventyr på Øhavsstien om sommeren med hende, i det område

Mere om hele Øhavsstien og de 220 km eventyr her: Øhavsstien, Visit Fyn

Men selv om jeg er opvokset på Fyn, så har jeg ikke været ret meget i Svanninge Bakker og omegn. Så jeg glædede mig til at få små 1,5 døgn i området og dykke lidt mere ned i området.

Jeg ankom først meget sent onsdag den 2. nov. til Svanninge Bakker. Jeg gik ud i Komtessens Plantage, hvor der er friteltning. Det blev ikke til så mange timers søvn, men jeg glæde mig til at vandre afsted næste morgen, for at se hvad området kunne byde på af eventyr.

Jeg fik vandret i godt syv timer og nåede godt 28 km, igennem Svanninge Bakker, med en tur på toppen Lerbjerg (Fyns fjerde højeste punkt) og ned i Munkebjerg skov, Gærup skov og Storeskov. Derfra op igennem Korinth by, for at kunne gå langs Fyns største sø, Arreskov Sø.

Efter en god lang dag, ankom jeg til Trente Mølle Naturskole, hvor jeg kunne tag vand og gå ud til en af deres tre shelters de har. Jeg valgt det shelter der hedder ”Mellem lærkene”, et fint lille shelter, hvor det koster 30 kr. per person for en overnatning.

Efter en dejlig nat, med regnen trommende på shelteres tag, kunne jeg vandre af sted i tørrevejr.

Jeg begyndte turen retur til bilen, men med nogle gode omveje rundt i skovene igen. Jeg var igen igennem Sollerup Skov og Svanninge Bjerge. Men jeg tog også en tur i hjertet af Svanninge Bakker, det skulle med.

Det blev til godt 3,5 time og små 14 km.

Endnu et fedt mikroeventyr var over.

Se min film fra turen her:

 

 


Data fra vandreturen i Svanninge Bakker

Vandretur, Svanninge Bakker, Fyn [Mikroeventyr] kort af Erik B. Jørgensen

  • Dag 1, 3. nov.: 7t15 min og 28,5 km
  • Dag 2, 4. nov.: 3t30 min og 14 km

 

 


Link til området ved Svanninge Bakker

 


Håber du kan finde en masse inspiration her.

Erik

 

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook Indlæg fra turen

 

 

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.