Igen var det tid til et mikroeventyr, træning, frirum, inspiration, min passion. Som altid når tiden nærmere sig, kikker jeg på ideer og vejrudsigt. Det så ud til at blive rigtigt november vejr, gråt i gråt, men desværre også en del vind og kulde. Derfor faldt valget hurtigt på en frisk lille vandretur. Det er let at gå til, samt jeg kunne også forsætte i mørke hvis det var nødvendigt, da jeg ville være i Statsskov (husk i privatskove er det slut med at være efter solnedgang).

Jeg vandrede ud fra Lyngby, ned i S-toget og videre med Øresundstoget til Helsingør. Her kunne jeg starte mit lille mikroeventyr, lige fra station. Her starter en af etaperne af ”Den Danske Pilgrimsrute”. Der går videre til Esrum Kloster, næste etape går til Hillerød, som jeg også ville tag, samt lidt af tredje etape der går fra Hillerød til Ballerup, mit mål var Allerød (måske Farum). ”Den Danske Pilgrimsrute” er en vandrerute der har etaper over hele landet. I alt er der 22 etaper over 985 kilometer. Du kan se meget mere om ruten og alle etaperne her: ”Den Danske Pilgrimsrute”.

Jeg havde 2 dage og 1 overnatning til de ca. 58 kilometer, samt jeg kunne let udvide og afkort turen efter behov og ønsker.

Først dag gik fra Helsingør til Esrum Sø, hvor jeg sov i shelteret ”Blå Port” i Gribskov, i alt 30 km. Aften gemte jeg mig inde i et hjørne af shelteret, da der stod en iskold vind inde fra syd, lige ind over bålstedet og ind i shelteret. Så jeg hyggede mig i hjørnet og gemte bålet til en anden gang.

Anden dag gik jeg videre ned langs Esrum Sø i Gribskov, via Hillerød til Allerød, hvor jeg tog S-toget retur til Lyngby og gik hjem. Det blev til 28 km, ned til Allerød.

Som altid en fornøjelse at være på tur og prioritere tiden til det. Jeg synes ikke de 2,5 etape er så fede igen, da der er mange strækninger på vej og væk fra naturen. Der er dog også nogle rigtige flotte strækninger. Du skal kun vandre ruten, hvis du er nysgerrig på ruten og eller vil gå pilgrimsruten. Men er du sjældent afsted, så tag nogle af de mere naturskønne ruter. Jeg er forsat glad for min tur og jeg gik ruten, fordi jeg er meget afsted og er nysgerrig på hvad ruten indeholder og de tilbyder.

Ruten svinger meget hvor godt den er mærket, så det kræver en GPS, telefon (smart) eller kort at gå ruten vil jeg mene. Jeg havde lagt ruten på mit GPS-ur, så jeg kunne nyde ruten og let finde vej.

Er du mere til at cykle, så kan den del af ruten, let cykles.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Kort, Vandring, Helsingør til Allerrød, Pilgram, 3-4 dec 2020, med Erik B. Jørgensen

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.