Blogindlægget er opdateret den 30. juli 2020

På alle ture, stor som små har jeg termokander med. Fordi det er super dejligt at kunne koge varmt vand til i løbet af dagen, eller have the hele aften. Så skal brænderen ikke tændes hele tiden.

Jeg har ofte varmt vand med, som sikkerhed, fordi så kan jeg hurtigt få varmt mad eller drikke, eller en turkammerat der er ved at gå kold. Hvis du har vand med alligevel, så kan en liter eller to lige så godt være varme. Hvis det er meget varmt, bruger jeg dem til at have koldt vand med.  Ofte har jeg også lun saft i en termokande, fordi så kan jeg drikke direkt af termokande og jeg er fri for det er koldt, sidst på dagen. Jeg bruger altid 1 liters termokander på ture. Men de kan fås i mange størrelser.

Jeg har nu i rigtig mange år brugt “Primus” termokander, C & H Termos, på Grønland over indlandsisen, på kajakture, på cykelture og igen på ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage ture”.

Den har den fede detalje at den leveres både med kliklåg og fastlåg. Jeg bruger altid fastlåg på ture, fordi så behøver jeg ikke termolåget med. Men hjemme, i bilen, osv. kan et kliklåg være super fint. Det er termokander der har tjent mig godt. Men jeg er forsat ikke imponeret, jeg har på alle lange ekspeditioner haft et tab, på 50% af mine termokander, der stopper med at holde varmen. De har ikke fået ekstra ordinære slag, eller noget.

Jeg har enkelt gammel termokande jeg fik da jeg komme ind i Jægerkorpset i 2002, som har været med på stort set alle ture, som bare holder. Desværre kan jeg ikke finde ud af hvilke mærken det er.

Primus C & H Termos er gode termokander, også til prisen. Men du skal ikke forvent de holder evigt. Det er den termokande jeg bruger primært på vandretur og cykelture når jeg gerne vil have en let termokande med, til varmt eller koldt vand.

Skal jeg på vinterekspedition, hvor termokanderne bliver udsat for større pres, så er jeg gået over til “Stanley” termokander, kan du læse om her: Anmeldelse af Stanley, 1 liter termokander.

Du kan købe dem her hos:

Vil du se mine overordnet tanker omkring valg af termokande kan du se en video her: Valg af termokande (Anmeldelse)

Jeg håber du finder en god termokande

Mvh

Erik

Blogindlægget er opdateret den 30. juli 2020

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen