anmeldelse-af-stanley-1-liter-termokander

Har du fulgt mig igennem årene så ved du, at jeg har termokander med på alle mine ekspeditioner, på nær når jeg vandre (Så er de for tunge). Især på mine vinterture, er de vigtige, for jeg kan få noget varmt/lunkent vand at drikke.

Jeg har også ødelagt rigtigt mange termokander igennem årene, de holder pludseligt op med at kunne holde vandet varmt. Har mistet ca. 1/3 af mine andre termokander, igennem årene.

Derfor prøvede jeg en Stanley termokande, for et par år siden og har siden hen, brugt 4 forskellige Stanley alle i 1 liter. Jeg kan med det samme sige jeg har alle 4 forsat.

Jeg har testet dem over den Grønlandske Indlandsis (dit eventyr), den jeg guide min 6 tur over isen i 2016 og under vores kæreste tur “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, 78 dage ned af hele Yukon River over 3.220 km.

Stanley er en gammel producent af termokander, og har lavet kvalitets produkter i over 100 år. Mange af deres termokander, er også større, mere gammeldags, og lidt tungere (ca. 1/3 af tilsvarende termokander).

Men jeg har endnu ikke ødelagt nogen af dem. Hvor er det skønt.

På vores kajaktur, har vi varmt vand med til vores middagsmad, da vi spise tørmad der og fik en kop the. Ofte havde vi også til en kop the, når vi kom i land.

På mine vinterture, har jeg en med kogende vand, til min havregrød i middagspause. Ellers har jeg saft i de to andre, det er ”kun” omkring de 35-40 grader, fordi så drikker jeg direkte af termokanden, og jeg behøver ikke varme vandet op og køle det af senere, det er spild af brændstof.

Det er så skønt og have lunt saft at drikke i løbet af dagen.

Ellers er det en termokande som alle andre, en stålbeholder, et låg (men ekstra kop i plastisk i låget) og en kop oven på.

Det er super dejligt med hanken, det blev jeg hurtigt glad for. Låget er godt, især fordi det her forholdsvis store hælde riller, så når du åbner den og hælder, så kommer der noget ud.

Koppen foroven, den lad jeg altid ligge hjemme, dem bruger jeg aldrig, så det har jeg ikke så meget at sige til.

 

Data, Stanley, 1 liter termokander

 • Farve: grønanmeldelse-af-stanley-1-liter-termokander-data
 • Materiale: Stainless Steel 18/8 (100% BPA-Fri, plastik)
  • Dobbelt-vægget rustfrit stål med vaccum i mellem lagende
 • Indhold/kapacitet: 1,0 liter
  • Indhold kop: 0,4 liter
 • Holder drikken varm eller kold i 24 timer (hvis den er helt fuld)
 • Dobbelt kop, som låg. En stål kop og en plastik kop.
 • Vægt: 850 gram
 • Mål: 9,7 x 36 cm
 • 25 års Garanti
 • Pris: ca. 399 kr.
 • Du kan købe dem her hos:

Stanley har lavet en række termokander, her er lidt af de andre og deres vægt

 • 0,47 liter: 450 gram
 • 0,70 liter: 600 gram
 • 1,04 liter: 850 gram
 • 1,9 liter: 1.111 gram

Vil du se alle Stanley termokander, kan du se dem her, eller gå på opdagelse i deres andre produkter.

En termokande, jeg er meget glad for.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen