Noget at det der kan være svært er, at pakke til tur / ekspeditioner. Jeg har mange lister liggende, fra vandreture til skiferie, m.v. for ikke at glemme noget.
Jeg har ofte flere ting på min lister end jeg nødvendigvis tager med, men jeg vil heller vurdere fra gang til gang hvad jeg skal have med og så vurdere det får jeg ikke brug for og strege det, end glemme at tænke på det.
På den måde virker mine pakkelister som en vejledning og huskeliste. Har set alt for mange der kommer af sted uden pandelampe, bestik, osv. fordi de mener at kunne huske alt.

Jeg håber den kan bruges som inspiration, jeg har mange ting med som du nok ikke har brug for og omvendt. Men det giver et indblik i hvad jeg har med. Se nederst i skema, for en forklaring.

Mad

Der er ikke mad på listen, fordi her er vi så forskellige, men der leve vi af var:

  • Morgen: mysli og havregryn.
  • Dag: slik, kiks, chokolade, peanuts, tørret frugt, tørret kød, osv.
  • Middagsmad: tørmand, rugbrød på dåse, konserves, knækbrød, spegepølse, osv.
  • Aften: tørmand, samt ris, pasta, kartoffelmos og sovs til fisk.
  • Godter; havde ekstra slik, chokolade, kiks, kakao, sodavand, juice, mel, pandekage dej. Vi kunne tag en gang i mellem.
  • Drikke: var normalt, vand, saft og the.

Igen i kano kan man have lidt ekstra med, når det er rygsæk sparres der på de tunge ting.

Medicin

Jeg har medicin med til at klare næsten alt, fra smertestillende til antibiotika, m.v. Tab, forbindinger, udstyr til at sy, osv.
Jeg har en masse udstyr med, for ikke at må afbryde en tur, samt jeg er uddannet til at bruge det, i militærret. Samt jeg har et backup af læger jeg kan ringe til og få råd og vejledning, hvis jeg skal bruge det.
Derfor er mit råd at opsøg din læge og fortæl hvad du skal og få en aftale om hvilke medicin du skal have med. Da du skal bruge en recept uanset hvad, samt du har brug for en kontakt at ringe til.

Men på de fleste tur, er det nok men normalt førstehjælps udstyr, og håndkøbs medicin. Så lad ikke det være en forhindring, hvis bare du husker det mest barsale og nødsender, i form af telefon, Fast finder, nødrakket, osv. så du til en hver tid kan tilkalde hjælpe til dig selv eller andre. Husk altid speciel medicin til deltager, der har livsnødvendig medicin og alle skal vide hvor det er og hvad der skal gøre, hvis der sker noget.

Planlægning

Til alt det her bruger jeg Excel ark, fordi så har jeg forskellige ark til det forskellig, indkøbslister, ideer, osv. så jeg har det samlet. Samt Google Earth til planlægning af rute, men det har jeg tidligere lavet en video om.

 

Du kan læse selve indlægget om Fase 1 i mine forberedelser og hvad jeg laver her.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen