Et af mine ”svage” punkter er mine finger, som jeg super let fryser. Det har jeg altid gjort, så jeg har lært mig selv at sætte telt op, pakke kajak, rygsæk, osv. med luffer på, om vinteren. Men ofte i mellem perioderne er det for varmt og finger handsker er fine, men problemet er regnvejr, når det regner er det så svært at holde gang i fingrene. Neopren handsker er for kolde på land, synes jeg. Fleecehandsker, osv. er fine nok indtil de er våde.

Af en eller anden grund, har min hjerne ikke virket. Fordi jeg har i mange år været super glad for SealSkinz vandtætte sokker. Som jeg bruger i hvis min støvler er våde i lejren på vandre ture, under tørdragt, til cykling, osv.

Men endelig fik jeg prøvet deres handske ”All Season Glove” (KJ9111) i sort fra SealSkinz, under ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” og vores mange gå tur med hunden, osv. efterfølgende.

Teknisk ting om All Season Glove fra SealSkinz:

  • Går op over håndledet, med velcro lukning, til at lukke stram. Så handsken kan lukke godt til og komme op under regnjakken.
  • Elastik ved håndledet
  • Læder (fra ged) i indersiden af handsken op til håndlet, til at tag slidtage og sikre bedre greb.
  • Designet anatomisk, så fingrene buer let, så de former sig nemmer omkring fingrene.
  • Mini klik spænde, så handskerne let kan klikkes samme og hænges op til tørre i teltet, osv.

Kort sagt fortjener jeg dumme slag, over ikke at have købt dem for længe siden. Fordi de er så fede. SealSkinz handsken sidder super godt, de virker som ganske normale handsker, de er bare vandtætte. Inderforet gør at de føles dejlige og varme.

Så de har glædet min finger i mange timer, på land, når vi slog telt, gik ture og efterfølgende.

Det er ikke en handske til at bruge på vandet, der fortrækker jeg forsat neopren, fordi de bliver helt våde. Men på land, er de suveræne. Tænk nu har jeg tørre og varme finger, selv efter lang tids regnvejr.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen