SealSkinz, vandtætte handsker, All Season Glove

Et af mine ”svage” punkter er mine finger, som jeg super let fryser. Det har jeg altid gjort, så jeg har lært mig selv at sætte telt op, pakke kajak, rygsæk, osv. med luffer på, om vinteren. Men ofte i mellem perioderne er det for varmt og finger handsker er fine, men problemet er regnvejr, når det regner er det så svært at holde gang i fingrene. Neopren handsker er for kolde på land, synes jeg. Fleecehandsker, osv. er fine nok indtil de er våde.

Af en eller anden grund, har min hjerne ikke virket. Fordi jeg har i mange år været super glad for SealSkinz vandtætte sokker. Som jeg bruger i hvis min støvler er våde i lejren på vandre ture, under tørdragt, til cykling, osv.

Men endelig fik jeg prøvet deres handske ”All Season Glove” (KJ9111) i sort fra SealSkinz, under ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano” og vores mange gå tur med hunden, osv. efterfølgende.

Teknisk ting om All Season Glove fra SealSkinz:

 • Går op over håndledet, med velcro lukning, til at lukke stram. Så handsken kan lukke godt til og komme op under regnjakken.
 • Elastik ved håndledet
 • Læder (fra ged) i indersiden af handsken op til håndlet, til at tag slidtage og sikre bedre greb.
 • Designet anatomisk, så fingrene buer let, så de former sig nemmer omkring fingrene.
 • Mini klik spænde, så handskerne let kan klikkes samme og hænges op til tørre i teltet, osv.

Kort sagt fortjener jeg dumme slag, over ikke at have købt dem for længe siden. Fordi de er så fede. SealSkinz handsken sidder super godt, de virker som ganske normale handsker, de er bare vandtætte. Inderforet gør at de føles dejlige og varme.

Så de har glædet min finger i mange timer, på land, når vi slog telt, gik ture og efterfølgende.

Det er ikke en handske til at bruge på vandet, der fortrækker jeg forsat neopren, fordi de bliver helt våde. Men på land, er de suveræne. Tænk nu har jeg tørre og varme finger, selv efter lang tids regnvejr.

Erik

Relateret indlæg

2 Comments on “SealSkinz, vandtætte handsker, All Season Glove”

 1. Hei, Erik.
  Dette høres flott ut. Man skal bare passe på å ikke bruke SealSkins i for mange kuldegrader. Jeg hadde et par av de første SealSkins og tenkte en gang det skulle være flott å bruke dem på feltkurs på Svalbard, hvor vi arbeider mye med fingrene i vannet (Arktisk geofysikk, masse instrumenter i luft, is og hav). Men etter det var membranen helt ødelagt. Mulig å bruke dem i -20C luft og -2 havvann, var litt dumt av meg, men nå vet dere andre også dette. (etter dette er det kun enkle ullvanter som gjelder for meg)
  Hilsen Even

 2. Erik,

  Jeg har noejagtigt de same problemer. Jeg vil proeve at se om jeg kan faa disse her af dig beskrevet gennem Amazon. Mange tak for dine talrige beskrivelser af forskellige produkter her paa din komud side. Jeg faar mange gode ideer fra dig hele tiden.

  Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *