Mange har spurgt mig om hvordan jeg kunne holde varmen i mine fingere, på min tur Danmark rundt i kajak – vinter. Mine finger er også helt klart mit svage punkt, jeg har altid frossent min finger meget. Men jeg fandt en løsning, der stor set var godt nok, dog måtte jeg flere gange, lige stoppe og få godt gang i mine fingere, før jeg sejlede videre. Jeg forsøgte mig også med håndvarmer / fingervarmer, læse min mening om dem her, men de virkede ikke for mig.

Det jeg brugte var følgende:

Inderste havde jeg en neopren luffe, da jeg ikke kunne undgå at få våde handsker.

På normale dage, havde jeg en skalluffe udover i Gore-tex, for at tage vand og vind.

Ofte havde jeg en pagajluffe på højrehånd, fordi når jeg roede med skivet pagaj (60 grader) så har jeg en tildens, til at holde lidt for fast, så jeg fryser fingrene, på højrehånd, der drejer pagajen. Pagajluffe, gjorder jeg kunne slappe lidt mere af i hånden, da den sidder fast. Jeg kunne har svært ved at bruge pagajluffer på begge hænder, da de er svære at komme i. Har set modeller som har en stivkant, så de er nemmere at komme i.

På de meget kolde dage, have jeg en tyk uldluffe, uden på neoprenluffe og så skalluffen ud over igen. Det gjorder jeg kunne holde varmen, selv om det var et tykt lag at holde om pagajen med, men det gik fint.

Det en god løsning for mig, har dog også set pagajluffer, der sættes fast til pagajen med velcrobånd, så der kommer mindre vand ind, langs pagajen, dem skal jeg havde set på.

God fornøjelse

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022