Currently set to Index
Currently set to Follow

Lær af de bedste – genvej til dine mål! [Motivation]

2023-04-04T21:25:44+02:00By |Categories: Motivation|Tags: , |0 Kommentarer
Lær af de bedste – genvej til dine mål! [Motivation] af Erik B. Jørgensen
Blogindlægget er opdateret den 24. sep. 2022

Tid er altid vigtig. Tiden har det med at forsvinde og jeg når aldrig alt det jeg gerne vil. Men igennem årene har jeg lært at spare tid og lære mere på kort tid. Det har den fordel at jeg kommer hurtigere og bedre i mål eller bare bliver bedre og derved har det sjovere, på ture, til yoga, styrketræning, osv.

Det gør jeg kort og godt ved at finde de bedste inden for de punkter jeg ønsker at blive bedre. Jeg prøver at overtale eller betale mig fra deres hjælp. Det kan være kurser, en samtale eller hvad der er behov for.

Jeg lærte det i Jægerkorpset. Når vi skulle lærer noget var tiden igen vigtig, men også resursemæssigt. Når vi skulle springe faldskærm, blev vi ofte sendt til Frankrig eller USA og springe. Det var billigere fordi vi kunne være effektive, når vejret konstant er godt, i stedet for herhjemme hvor dårligt vejr kan få en flyver og 50 mand til at stå og vente.

Det samme når vi skulle klatre, lærte vi de basale ting i Danmark. Herefter blev vi sendt til Schweiz for at klatre i to uger. Vores instruktør var deres Alpespecialister, der aldrig lavet andet end at klatre. På den måde lært vi effektiv og rigtig første gang.

Det har jeg brugt lige siden. Jeg vil lære af de bedst, ved at omgive mig med gode folk, få undervisning, mentor og til tider er selv den bedst til det jeg har gang.

Se min overordnet video her og læse endnu mere herunder:


Jeg synes også det lige er på plads at definere forskelle på hvem du kan lære af og hvordan. Jeg deler det op i:

Indholdsfortegnelse

Coaching

Coaching er en samtale form/hjælp, hvor man som coach via spørgsmål får person til at reflektere over sin mål, problem eller hvad man gerne vil stille skarpt på. Som coach har jeg ikke nogen holdning, men er nysgerrig og åbner forskellige vinkler op med min spørgsmål.

Så når jeg laver coaching, er det ikke vigtigt om jeg kender noget til område, situation eller hvad det er, det er min åbne og nysgerrige spørgsmål, der skal få person til at reflektere.

Personligt har jeg selv brugt coaching i sin ren form, jeg har søgt mere mod rådgivning.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Rådgivning

Rådgivning er meget er specifik, det er når jeg opsøger en og spørg ”hvordan synes du jeg skal gøre det her”. Jeg oplever også i min egen coaching, at der i nogle tilfælde efterspørges rådgivning. Så gør jeg opmærksom på, at nu er det min holdning og jeg deler min mening og erfaringer.

Jeg personligt søger mere rådgivning, end coaching, i forhold til de mål jeg har søgt.

Det har jeg gjort både med styrketræning og kajakundervisning, det kan du læse om herunder.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Styrketræning rådgivning
Styrketræning rådgivning2022-09-06T14:26:55+02:00

Under mine forberedelser til ”Skandinavien rundt i kajak” var jeg i fuldgang med min styrketræning og synes jeg godt kunne optimere min træning lidt, især styrketræning.

Jeg havde en ide om jeg trænede for meget. Så i stedet for at prøve mig frem, ønskede jeg meget et gavekort i julegave til en samtale med Henning Kristensen fra ”BESTRONG” (findes ikke mere). Henning er 4 x Mr. fitness, 1 x WFF world champion in Fitness, og meget mere. Så jeg mente at han måtte kunne hjælpe mig og var glad da mit ønske blev opfyldt.

Jeg fik en tid (2011). Jeg mødt op hjemme ved Henning en aften, klar til 1-2 timers samtale. Min forventninger var store, så jeg var spændt.

Henning startede med at skrive lidt ned om mig, han er også uddannet coach, så han spurgt ind til en del ting, samt til nogle spørgsmål jeg havde fået tilsendt på mail før. I starten tænkt jeg, håber ikke han vil coach mig, men hensyn til at tro på mig selv, osv. Men Henning var lynhurtigt til at forstå hvorfor jeg var der, og jeg ikke havde bruge for motivation, nærmer rådgivning om vægttræning.

Vi gjorder min træning op på ugebasis, samt så på min mål og ønsker. Jeg har ønske om at køre muskel masse på min krop op til mine ture og holde mig i så god form som muligt, ved at være så effektiv som muligt i min træningstid, samt man er vel også lidt forfængelig, hi.

Vi fik en lang snak om mine programmer, kost, restitution, m.v. Fik et virkelig godt indblik samt Henning var god til at få alle detaljer med. Vi fik lavet et nyt styrketræningsprogram, uden det ville gå ud over al min anden træning. Nu skal jeg til at træne min krop igennem en gang om uge over 4 gange, men færre sæt. Det blev forsat hårdt og tungt.

Vi fik også vent kosten godt, så jeg var tilbage på proteinpulver igen efter et par år uden. Vi nåede også at vende vores begge forretning og foredragserfaringer. Så jeg kunne tag hjem med en 110% god oplevelse. Jeg fik hvad jeg kom efter. Tiden er kostbar, så fedt at føle at man kan optimere sin tid i træningsrummet.

Efter et par dage, fik jeg Hennings notater tilsendt scannet ind, så man nemt kunne huske hvad vi havde talt om. Nu er det bare op til mig selv at holde det og forhåbentlig opnå endnu bedre resultater.

Det var fedt, fordi jeg fik et andet syn på min træning. Min nye træning virkede og jeg fik noget nyt energi ved at prøve noget nyt.

Jeg bruger forsat den viden jeg fik ud af det. Samt jeg har forsat programmerne, jeg falder tilbage til ind i mellem. Så den rådgivning var guld værd.

For mig var det ren rådgivning, fordi Henning fik lov til at fortælle mig retning, med gode augmenter.

Kajaktræning/rådgivning

Jeg gjorde det samme med kajak, da jeg også kunne se jeg skulle blive bedre i kajak. Så jeg var 14 dage i Wales, og blive undervist af Nick Cunliffe (se ham bla. i ”This is the Sea” 2 og 3 og ”Rough Water Handling”). Som jeg synes var virkelig dygtig.

På de 14 dage lærte jeg helt vildt meget og kunne igen rykke mig, så jeg var helt klar til "Skandinavien rundt i kajak".

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Mentor/mentoring

Lær af de bedste – genvej til dine mål! [Motivation] Mentor, af Erik B. Jørgensen

Det at få en mentor kan også ryk en meget, for mig er en mentor, en specialist som har en stor viden, men som ikke fortæller mig hvad jeg skal, inden for vedkommens felt, men hjælper mig med at finde min vej, inden for det felt. Forskel for mig er en coach ikke behøver vide noget om det man/de coacher om, fordi det er spørgsmålene og undren der er det vigtige. Mentor er meget dygtig inden for det område, de er mentor for, og ved deres erfaring, kan hjælpe mig til at finde min vej. De bliver ikke ren rådgiver, som har et helt konkret og mere fast svar.

Det har jeg f.eks. brugt inden for yoga. Hvor jeg har i periode havde en mentor

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Mentor i Yoga
Mentor i Yoga2022-09-06T14:33:24+02:00

For at komme videre i min egen praksis i yoga. Ville jeg også gerne have sparring i yoga. Jeg har taget en yogalæreruddannelse, været på flere workshop og laver en masse yoga selv. Yoga er noget underligt noget. Jeg startede for at blive bedre til kajak. Men jeg kunne bedre og bedre lide yogaen. Det sjove er des bedre jeg bliver, des hårdere er det og flere detaljer dukker op. Der er også hele den filosofiske del og meditation som jeg har haft svært ved at lave selv.

For at blive bedre og lære de ting jeg ikke får lavet og prøvet af, har jeg fundet mig en mentor for at få et skub den rigtige vej og lære så effektivt som muligt. Jeg har siden min yogalæreruddannelse været inde i god rytme med min yoga. Dog har jeg en masse begrænsninger og ting jeg kunne gøre bedre. Derfor spurgte jeg en yogalærer jeg har stor respekt for og vedkommende ville være min mentor. Heldigvis blev det til et ja, fordi min yogamentor synes det var spændende.

Det har resulteret i et månedligt møde. Det første blev afholdt. Vi har lagt en plan med tre linjer, fysik, filosofisk og meditation. Der betød jeg var kommet på dybt vand, fordi meditation havde/har jeg det svært med og jeg skulle sætte ord på filosofisk ting. Jeg var åben og sikker på det var godt for mig. Jeg fik nogle fysiske øvelser jeg lavede hver aften for at åbne mine skuldre og ryg. Jeg skulle “filosofere” over en opgave og skrive ned hvad jeg kommer frem til. Til slut skulle jeg lave meditation, starter med 5-10 min om dagen. Først med vægt nogle simple meditationsøvelser. Det skulle jeg arbejde med en måned. Herefter mødes vi igen.

Det var super fedt for mig. Selv om jeg er forholdsvis disciplineret er det sundt for mig at blive holdt op på noget. Bare det at lave tinge jeg ikke havde lyst til, gjorde jeg lærte nye sidder af mig selv og min yogapraksis.

Efter forløbet, var jeg godt klædt på til at forsætte min egen rejse, efter hvad jeg havde oplevet virkede for mig, ud fra hans guidning.

Kan dog sige det blev uden meditation, det virker bare ikke for mig, finder ingen ro i det. Men det var også en god læring for mig.

Supervision

Jeg vil lige tag supervision med også, bare så du også kender det begreb. Supervision er hvor man har en til at sidde med og observere en, og efterfølgende kommenter på det man lave og derigennem forbedre en. Det f.eks. leder der sidder med på ”lyt” ved sin telefonsælger, når de ringer ud og efterfølgende, retter og giver gode råd til næste samtale.

Jeg har haft en med til mine foredrag, for at se dem og efterfølgende, give feedback og hjælpe med de rette titler og tekster til foredragende.

Så for mig er supervision altid en fagperson, som kikker en over skulderen. En der ved en masse.

Det er altid godt med andre fagøjne på ens arbejde.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Jeg bruger også mit netværk, så skal jeg lære noget om hjemmesider, bruger jeg en god kammerat der er dygtig til det. Så kan jeg hjælpe ham på andre måde.

Læring kan også være hjemmesider og YouTube, hvor jeg også har mulighed for at lære af de bedste.

Jeg håber et giver dig et indblik i hvordan jeg tænker og prøver at lære. Jeg håber også du kan få noget ud af denne ”genvej” til at nå dine mål og drømme.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. april 2023

Del dette indlæg! Vælge platform her:

Om forfatteren:

Eventyrer, foredragsholder, forfatter og guide. Jeg har valgt at skrive en masse om mine oplevelser, ekspeditioner og give mine erfaringer fra mig her. Du vil finde en del grammatiske-/stavefejl. Det er ikke et udtryk for manglende interesse eller grundighed, men blot et resultat af en normal ordblindhed. Er det noget der står uklart, så sig endelig til.

Læg en kommentar

Go to Top