Hvorfor søge Jægerkorpset

Det spørgsmål har jeg også fået mange gange. Det igen svært at sige, hvor ønsket om at bliver Jægersoldat, stammer fra. Jeg havde altid ønsket at blive soldat, men omkring 7 kl., så jeg børne-tv, hvor der var en Jægersoldat inde og fortælle og vise en faldskærm, m.v. Der gik det op for mig, at militæret havde en eliteenhed, der var noget særligt. De næste år jeg læste alt jeg kunne om specialenheder, vi fik læse op fra “Sådan” af Carsten Mørk, i skolen. Da jeg startede i militæret var det min drømme at blive officer og Jægersoldat, men jeg blev skuffet i starten, det var ikke helt som jeg havde drømt om, ikke så hårdt, osv. Drømmene om Slædepatruljen Sirius overtog de andre drømme (se “Hvorfor søge Sirius” her). Men da jeg så kom til Slædepatruljen Sirius, kom drømmen om at prøve sig selv endnu mere af og blive medlem af endnu en specialenhed tilbage igen. Jeg trænede mig og begyndte at finde ud af hvad det krævede. Da jeg var færdig i Slædepatruljen Sirius, havde jeg 4 måneder fri op til optagelserne ved Jægerkorpset startede, så her trænede jeg på livet løs og forbedrede mig så godt som muligt. Hvilket heldigvis viste sig at være nok.

Hvad jeg søgte er svært at sige. Det havde meget at gøre at være god til noget, søge noget hvor man vil være blandt de bedste i verden, tror det på sammen måde sportsfolk har det. Jeg ønskede at teste mig selv helt igennem. Samt arbejdet bagefter tiltalte mig meget, selv om man ikke ved så meget af hvad der forgår inden for murene. Lever det så op til forventningerne. JA græsset er grønnere på den anden side. En fed tid jeg har lært så meget om mig selv, andre mennesker, grej, faglig ting, osv. En kæmpe ballast til livet. Hvilket er afgørende for jeg kan lev det liv jeg gør i dag. Tak til Jægerkorpset.

Erik

Relateret indlæg

13 Comments on “Hvorfor søge Jægerkorpset”

 1. Hej Erik.

  Jeg ved din kommentar er 3 år gammel, men det ændre jo intet i dette tilfælde.

  Jeg er 19 år og starter i militæret næste år (august), men største drøm er at arbejde med sniper rifler – at blive en marksman, sniper eller finskytte mm.
  Men “problemet” er, at jeg ikke ved hvordan jeg skal blive det, da jeg ikke rigtig kan finde nogle sider som fortæller om det. Her kommer du ind:

  Jeg kan læse, at du er uddannet sniper – hvordan blev du det, og hvad krævede det? Kan du evt. vedhæfte links mm?
  Skriv gerne dit svar på min mail “grunzig1994@hotmail.com”

  Mvh. Micki

 2. Hej har kun et spørgsmål jeg er 17 år og jeg vil så hurtigs som muligt ind i jæger korpset så hvad er den hurtigs vej ind

 3. jeg kunne godt lide hvad du har skrevet jeg hedder Daniel og jeg er 13 år og mit største ønske er at komme i jægerkorpset men der er lang vej for mig fordi at jeg kun er 13 men den dag jeg kommer ind i jægerkorpset bliver nok den bedste dag i mit liv

 4. tak for svaret vil helt klart tage det til mig og arbejde videre på det, og så er der jo kun at håbe 🙂

  mvh

  Mads

 5. Hej Mads
  Tak for din mail og pæne ord.
  Jeg vil klart anbefale at blive sergent først. Det giver rigtig god erfaring og er en god ballast for livet. Samt der er ikke mange der kommer ind i Jægerkorpset fra værnepligt det er der ikke ret mange der er modne og klar til det.
  En anden fordel er hvis du bliver Jæger så skal du ikke ned på sergent skole mens du går glip af fede kurser, øvelser og evt. missioner. Det er pænt surt at blive Jæger og så blive sendt væk næsten med det samme.

  Held og lykke selv om der er længe til endnu
  Mvh
  Erik

 6. hej Erik lyder helt vildt inspirerende da jeg jo self. også vil være jæger. jeg er dog kun femten så der er lidt tid endnu desværre men ville barre gerne vide om der en god/dårlig ide at at søge ind på sergent skolen inden at jeg søger ind til ‘udtagelsen’ som jæger. Jeg har en god fysik og det mentale regner jeg ikke med at det bliver katastrofalt. jeg har spurgt nogle af mine venner der er i forsvaret men ingen af dem er dog jægersoldat, og det ville værre meget betryggende at få svaret fra en erfaren

 7. Hej Rune
  Tak for din kommentar og super relevante tanker bag det hele.
  JA det er meget korrekt at det er hovede sagligt er det mentale der før folk igennem og til at hoppe fra på mærkelig tidspunkter. Det er lige nøjagtig det der er hele meningen med optagelse, man KAN IKKE bruge folk der vil give op. Heller miste super gode folk under optagelsen, end få en ind, der vil give op og måske gør det i en skarp situation.
  Derfor er der ingen der bliver lokket og bedt om at forsætte. Folk skal selv kunne forsætte, selv når det er så uretfærdigt og urimeligt at det ikke er til at forstå. Jeg har selv været rasende over de ting jeg skulle, men når jeg ser tilbage, så er verden ikke retfærdig i krig sker ting, så der skal man handle og ikke være følelse præget. Det kan man være bagefter.
  Vi alle har haft forskellige måder at tænke på og holde fokus, men ens er at alle kan lægge uretfærdigheder bag sig, gør det der skal gøres og komme videre.
  Under optagelse havde jeg selv meget svært ved at forstå spillet og synes verden var ond mod mig. Men jeg havde “bare” besluttet at de 16 uger optagelse tog, måtte jeg ikke melde fra. Det er så kort tid at det umuligt kan ødelægge mit liv og jeg kunne så bare sige op bagefter hvis det ikke var mig. Så kort sagt jeg skulle smides ud. Flere gange troede jeg ikke jeg var god nok, men jeg blev ikke smidt ud, så jeg forsatte.
  Som Jæger har man den ballast med sig på opgaver, samt vi træner meget, rigtigt meget, så mange ting selv ekstrem bliver rutine, derfor gør man tingene også når alt falder sammen om en. Ud over det føler vi os rigtige gode til det vi laver, så selvtillede er i top, det hjælper også.
  Men stadig er vi Jæger meget forskellige og har oplevet optagelse forskelligt, samt har forskellige måder vi kommer igennem. Ens er folk giver ikke op og kan holde hovedet koldt.
  Kan man træne det? Det ved jeg ikke, jeg vil sige en opvækst har meget at sige, utroligt mange landmænds sønner og sønner af selvstændige, som har arbejdet meget. Det gælder om at få noget livserfaringer. Ellers er det bare at prøve, så finder du ud af om du er mentalt og dygtig nok.
  Håber det giver lidt
  Erik

 8. Hej Erik.
  Super fedt at skabe sådan et indlæg så alle de interesseret har en chance for at få noget af deres nyserigehed stillet.
  Jeg har længe været forundret over Specialstyrkers mindset. Hvordan er dit tanke mønster i situationer hvor du føler dig yderst presset enden pga. frygt eller af ren stress?

  Synes at der er rigtig meget god info og fokus på jeres fysisk træning, men synes at jeg kan finde meget lidt om hvilket mindset man bør have, eller få skabt for sig selv inden mand søger ind.

  For så vidt som jeg har forstået så er det ens mentale overskud og håndtering der har den største betydning for om man klare sig igennem eller ej.

 9. Hej Kore
  Jeg er glad for du kan bruge min hjemmeside. Varmer altid at høre.

  Uddannelser, jeg har ikke noget specielt jeg kan anbefale. Det er godt at være alsidig og have en stor almen viden. Så jeg ville forbedre ens svage sidder.

  Specialer:
  Jeg var igennem flere og var meget glade for alle.
  – Sanitetsmand, super fedt at blive god til førstehjælp og prøve en masse.
  – Næstkommanderende Patrulje, godt at lære at styre en patruljes grej, m.v.
  – Sniper, fed uddannelser, meget relevant for ens arbejde
  – Patruljeføre, en masse ansvar, leder erfaring, m.v.
  Alt sammen noget jeg ikke vil være foruden.

  De bedste trænings tips giver Jægerkorpset selv, se det her http://forsvaret.dk/JGK/bliv_jaeger/Traening/Pages/default.aspx
  Ellers er mit bedste tips, træn det du kan lide, fordi så for man trænet. Det vigtige er at man er van til at lave en masse, så ens sener og muskler kan klare belastning, når du engang skal søge.
  Du kan træne, løb, styrketræning, o-løb (kort og vejfinding), svømning og godt med udstrækning.

  Husk det skal være sjovt fordi der er en del år til du kan søge.

  Mvh
  Erik

 10. Hej Erik.

  Som Sami skriver bliver jeg også helt “psyched” når jeg læser om dine oplevelser og om korpset.

  Jeg er 22 år og længe har ville være en af de bedste indenfor forsvaret “jægersoldat”.Jeg har dyrket motion næsten hele mit liv alt fra ishockey til boksning og blev en af de bedste. Har udskudt min værnepligt i to år og nu er det snart tid til at jeg skal ind (aug/11). Har lige et par spørgsmål og håber at du svare på dem 🙂

  Har du nogle forslag til hvilken relevant uddannelse man skal tage inden man søger ind?

  I Thomas Rathsacks bog forklarede han nogle specialler, kan du måske fortælle hvad dit specialle var og hvordan det var at arbejde med det?

  Har du nogle træningstips?

  På forhånd tak.

 11. det er sørme fedt at høre alt det du siger.
  jeg hedder sian og er 18 snart. jeg kommer far burma og bor in danmark i næsten 4 år nu.jeg er også vildt med militære som du gør og det er min drømme om at blive soldat.

  jeg har også læste nogle bøger om at blive jægersoldat og det er så spænende.

 12. Hey Erik det lyder fedt!

  Jeg hedder sami og er 20 år

  Jeg har hele mit liv stortset vidst at jeg skulle i jægerkorpset!!
  Hvad jeg mener er at det også er min drøm og det er noget som jeg virkelig kan mærke er rigtigt!

  Nu ved jeg self. ik hvordan det er rigtigt, udover hvad jeg læser og ser af video fra alle slags elite enheder.

  Nogen tanker, jeg har haft omkring det her som gør mig en smule usikkher er sværhedsgraden af det her.

  Jeg er og har altid været et konkurrence drevet menneske! EKSTREMT!!! når det gælder krop og fysik.

  Jeg anser mig selv for at være noget ud over det sædvanlige på det her punkt for at sige det mildt og det kan mennesker omkring mig kun give mig ret i.
  Jeg ser ikke at der er nogen sportsgren som hvis jeg ville ikke kunne mestre og være den absolut bedste i! Det har dog aldrig været noget jeg har ville.

  Jeg har siden jeg var lille leget lege og altid givet mig selv 200% i alt lige fra gymnastik, tests, løb osv. osv. med henblik på at jeg ville være jægersoldat… så jeg har ingen tvivl i mit sind om at jeg ville kunne klare uddannelsen. Jeg har et strikt træningsprogram som holder mig stærk, adræt og smidig.

  MEN… Jeg er bange for at uddannelsen måske ikke er hård nok, og ikke er en stor nok udfordring for mig, hvilket bl.a. er det jeg leder efter hos Jægerne. At være eliten og leve mit liv i spænding og med fantastisk kammeratskab bl.a.

  Jeg tror self ikke at det er tilfældet at det ikke er udfordrende!!!
  Men jeg spørger kun for at bygge på min drøm, hvis du forstår hvad jeg mener?
  Det er en del af min identitet at jeg skal derind, så du kan vel forstå at jeg over årene har invisteret ekstremt følelsesmæssigt til det her og hvis det ikke lever op til mine forventninger så er jeg bange for at jeg ikke vil det alligevel!!!!

  Jeg vil det så ufatteligt meget – og jeg ved at jeg kunne bidrage så meget til korpset, Jeg er helt psyched bare at jeg sidder og skriver til dig nu og du kan måske også læse at det løber lidt af med mig haha… 🙂 Men jeg ville være så glad hvis jeg kunne høre lidt mere omkring dine oplevelser… ALT om dine oplevelser haha…

  Grunden til self. er tøvende er fordi jeg også har en anden del af mit liv, som jeg elsker og det er min familie, som jeg har en forretning med, med meget ambitiøse mål og jeg ved at de skal bruge mit drive til at nå der… Så jeg har holdt mig tilbage fra at tage i korpset men tiden er ved at være inde for jeg lovede dem at jeg ville hjælpe til i nogen år før at jeg tog valget. Det var nærmest også en forsikring for dem at jeg “muligvis” ville skifte mening!!!
  De er TOTAL modstandere af at jeg vil gøre det her, men det rør mig ik, for jeg ved at det er rigtigt for mig.

  Jeg ville være glad for at høre fra dig på et tidspunkt hvis du gider at gå igennem min Mundfuld her hehe… ligemeget hvad tak for din blog… og for hvad du skriver. jeg sætter pris på den.

  //sami

  ps. andre steder som du ka anbefale mig at chekke ud, údover det sædvanlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *