I denne historiefortælling, fortæller jeg om nogle hvaler der ikke helt ville samarbejde med mig, under “Skandinavien rundt i kajak“. Jeg startede min ekspedition i Nordnorge, helt over ved grænse til Rusland, ved Jakobselv. Det var i starten af april, så der lå forsat sne, med de mange havfugle, var på vej ind til deres yngleområder, på de stejle klipper. Jeg var kommet forbi Nordkap, og var kommet videre ned til Alta-området. Et område jeg glæde mig meget til, da Alta-området er kendt for have mange hvaler, og især spækhugger.

Jeg havde dog ikke haft heldet med mig endnu. En dag da jeg kom til den lille by og fjord kaldt Øksfjord, skulle jeg handle. Samt jeg skulle stoppe tidligt, da der var en storm på vej ind.

Lige som da jeg kom ind i Øksfjord, havde jeg så god tid, jeg ville fiske lidt. Men lige som jeg begyndte, så kom der pludselig en hval om på lang afstand og det karakteristiske blåst kom.

Det var tydeligvis en pukkelhval. Jeg pakkede fiskegrejet væk, og begyndt at padle tættere på. Nu skulle jeg have gode hvalbilleder. Den næste time, piske jeg rundt i Øksfjord, på kryds og tværs, for at fange pukkelhvalen, der absolut ikke vil samarbejde. Jeg måtte give op til slut, det var aldrig lykkes at komme tættere på end 300 meter.

Efter jeg havde handlet lidt, padlede jeg lidt ind i fjorden og fandt en god lejrplads lidt i læ, så jeg kunne lige godt og vente på stormen kom forbi. Næste dag, lå jeg vejrfast og hyggede mig.

På et tidspunkt skulle jeg på toilet, den store udgave. Jeg gik ud af teltet og lidt ned mod kysten, da der var en masse store sten. Der sad jeg så på toilet, med bukser godt ned om benene. Lige som jeg sad der, opdagede jeg tre spækhugger, der kom op og ned ad vandet, svømmende ud fra bunden af fjorden. De kom nærmere om nærmere, mens jeg kæmpede med at blive færdig. Da de var inde på en 20-30 meget, løb jeg tilbage mod teltet, med bukserne ned, for at få fat i mit kamera.

Men da jeg stod med kameraet og bukser hængene om anklerne, kun jeg blot set til mens de tre spækhugger svømmede ud, da de allerede var langt borte.

Heldet var ikke med mig her!

Det lykkes lidt bedre senere på turen, men det kan du se her:

Dejlige minder at tænke tilbage på.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 27. december 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!