Jeg må indrømme at jeg elsker at ro i en kajak uden for meget på dækket. Det er sjældent det lykkes fordi jeg vil kunne nå en masse sikkerhedsudstyr. På min tur Danmark rundt, havde jeg en masse foran, i et cover jeg selv havde syet.

Når jeg ellers ror, underviser, osv. har jeg ikke haft så meget. Det hjælpe en hel del, når man har en forreste dagsluge, men jeg har hele tiden skulle gøre op hvad jeg skulle bruge, mens jeg roer.

Da jeg var i Wales, så jeg min instruktør Nick Cunliffe altid havde en lille dækstaske med når vi tog ud. En dag da fik vi en snak om det hele, sagde han at hans erfaring var at når han var turleder eller underviser, så skulle han kunne nå en masse sikkerhedsting fra sin kajak uden at skulle åbne sprayskirtet eller sidde i mærkelige stillinger og der med udsætte sig selv og sin gruppe for unødvendige fare.

Jeg har altid haft min faldskærmsraket nede ved mit sæde, her ligger den super hvis jeg selv er i nød og ligger i vandet. Men som leder eller underviser vil det / burde ikke være en selv der er i fare, med ens deltager, derfor er det dumt at skulle åbne ens sprayskirt og risikere at få vand i ens kajak, osv. da man højst sandsynligt har rigeligt at lave, hvis man har en med en skade, hjertetilfælde, eller andet.

Derfor havde Nick en dækstaske med det hele i, så han nemt kunne tag det, han skulle bruge. Ydre mere vidste han at han altid fik det hele med, når han skifter kajak, hænger ting til tørre, osv.

Så da jeg kom hjem, købte jeg en dækstaske, jeg havde i samråd med Nick set på en anden end  den han havde. Jeg ville gerne have en lille dækstaske, som sidder uden at genere mig når jeg roer. Om den var vandtæt var ikke vigtigt, da jeg pakker tingene vandtæt i den. Så mit valg blev en  North Water Peaked Deckbag, købt ved Kajakgaarden (499 kr.). Da den er konisk udformet så den ikke fanger vind og vand så meget.

Selvfølgelig måtte den også en gang i symaskine da den ingen sikringssnor havde, så jeg syede 3 øjer ind i den til at binde snor i til min forskellige ting.

Jeg har nu testen den et par gange, jeg er super tilfreds. Den genere mig ikke når jeg roer, samt den er let at komme i, når man sidder i kajak.

I min dækstaske har jeg:

 • Faldskærmsrakat
 • Nødflære med lys og røg
 • Nødreparationssæt i en Pelicase 1050
 • Samt en navigations ”firkant” (Plotter) til at udtage kompaskurs, måle afstande, osv. på ens kort.
 • GPS i lille Pelicase 1020
 • Spejlkompas
 • Drikkedunk

Eller hvad man nu synes man skal kunne få fat i.

I min dagsluge foran har jeg:

 • Lidt mad / snacks
 • Min lille førstehjælpstaske, med div. piller
 • Huskebog og blyant til god ideer.
 • Div. handsker, hue, pandebånd, jeg ikke bruger
 • Eller hvad jeg lige mangler

På den måde er det let og hurtigt at få alt med i sin kajak, jeg føler ikke det fylder ret meget oven på kajakken eller genere mig. En ny fast ting for mig på ekspeditioner, ture og når jeg har ansvar for andre.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022