Liggeunderlag med stol til kajak. Billede af underlaget foldet i stolen.

Jeg havde valgt at tage et selvoppusteligt underlag med på min tur rundt Danmark. Det har jeg af den årsag jeg ligge godt, der er god isolering, et evt. hul er nemt at lappe, når jeg nemt kan komme indendørs. Men har haft held med at lappe underlag i telt flere gang, selv om det er koldt, læse om det her.

Jeg vælger altid et forholdsvis tykt underlag, omkring 5 cm, men et kort 180 cm. Selv om jeg er 187 cm høj, det gør jeg af vægt hensyn, jeg har ikke brug for et længere underlag, da jeg sjældent ligger udstræk, når jeg gør, har jeg lavet en hovedpude af vandtætteposer og ekstra tøj, der ligger uden for underlaget.

Men hensyn til holdbarhed, har jeg set flere gode mærker, jeg har også se mange gå til på vinterture, så jeg tager altid en af de solide modeller, fordi jeg bruger det meget om vinteren.

For at beskytte underlaget, har jeg et overtræk der kan laves til stol. Det overtræk jeg har dækker hele underlaget, ikke kun halvdelen som mange andre.

På den måde kan jeg sætte små stænger i overtrækket og folde underlaget så jeg har en stol. Det er super når jeg opholder mig i teltet. Når jeg har fået pakket ud og skal til at skrive blog, dagbog, se på kort m.v. gør jeg stolen klar, så jeg kan side behageligt og slappe af mens jeg arbejder. Samt her kan du se den i brug, på Se & Hørs web-tv, når jeg sidder i mit telt se det her.

Stolen er også god når man sidder rundt et bål, eller andet og snakker i hyggeligt lag.

Stolen har fuldt mig i mange år, det er de ekstra gram vær.

De oppustelige underlag de går til af og til, det må man finde sig i. Men på rigtige vinterture, har jeg altid et gammeldags underlag med, for ekstra reserve, samt hvis det oppustelige underlag går til. Læs mere om liggeunderlag på vinterture det her.

Erik

P.S: Nov 2014 De senere år, har jeg ikke brugt stol på mine tur, for vægten og fordi jeg er laver rigtig meget yoga så jeg sidder super god i skrædderstilling. På den måde har jeg mere frihed til at rygge mig rundt i teltet. Men stolen har forsat sin stor berettigelse, på nogle ture.

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022