I denne historiefortælling, fortæller jeg om et sjovt lille væddemål i Nordøstgrønland. Tilbage i 2013, var jeg på kajak-ekspedition i Nordøstgrønland, med 3 herlige ældre gutter. Vi skulle opleve området fra Slædepatruljen Sirius hovedkvarter ned til Mestersvig, godt 400 km over en måneds tid.

Vores ekspedition “Nordøstgrønland, kajak i skrønernes land” var en helt igennem fantastisk ekspedition, men ubeskrivelig mange oplevelser og eventyr.

En dag da vi padle ud og skulle krydse fra Clavering Ø til Loch Fyne Fjord, tog vi afsted i vores to dobbeltkajakker. Jeg padlede som altid med Per uden foran. Vi var heldig at møde lidt hvaler, og i højt humør forsatte vi videre over mod Loch Fyne Fjord.

Foran os ligger en flot rødlige klippe, der er starten af Loch Fyne Fjord. Per udbryder pludselig, jeg tror vi er der over om 5 minutter. Jeg kikker måbende frem og udbryder ”Jeg tror der er 60 minutter”. Per vil væde, så vi må padlede løs. Vi siger til de andre, de ikke behøver at padle fuldhammer. Så giver vi den ellers gas, og 55 minutter efter, ankommer vi til starten af Loch Fyne Fjord. Der var underligt stille uden foran og vi talte ikke så meget om afstande det næste stykke tid.

Det skal sige at det er meget svært at vurdere afstand i Nordøstgrønland, da der ikke er træ, hus eller andet, der fortælle noget om størrelse. Det er rå klipper, der gøre det ekstra svært. Men det behøver vi ikke fortælle Per.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 17. januar 2023