Under mit ophold i Wales, lærte jeg nogle ny fokuspunkter og tanker bag nødreparationer, som jeg vil vende tilbage til løbende.

Hvad gør man hvis en mister en dagsluge eller en pakluge på sin kajak, mens man roer, eller en er faldet af mens man kørte til isætnings sted. De havde flere historier, hvor en taber en når de tager noget i dagslugen, når den ikke er sikret, eller efter en frokost, glemmer at sætte en luge på.

Det er simpelt og nemt at lave, hvis man lige har det ved hånden. Det er noget andet de lægger vægt på, at man som leder / instruktør, selv kan komme til sine reparationsting, m.v. uden hjælp og uden at skal åben sin kajak for meget. F.eks. ved en lille dækstaske, front dagsluge, osv.

Til reparation af lug, har jeg nu en god solid affaldssæk med, gerne i kraft plast, samt en elastik snor, jeg har en blæksprutte elastik da den også kan bruges til andre ting.

Så er det nemt at tage frem. Elastikken tilpasses så den passer rundt om hullet og affaldssækken foldes så den passer til lugens størrelse, så kan elastikken sættes ud over, vupti så er hullet dækket og turen kan forsætte trygt.

Samt sækken og elastikken kan bruges til mange gode ting.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021