Hviledag og bare tid til at slappe af og nyde livet. Desværre er livet måske ikke så simpelt eller rettere sagt samvittigheden ikke så simpel.

Det hele startede meget normalt op klokken 7, ingen grund til ikke at holde rytmen.
Dages første projekt, lige efter at lade vandet, var at sætte tøj i blød. Jeg hældte lidt vand i depottønden, som er en 30 liter blå kanotønde, ned med tøjet ryst godt og lad ligge.

Efter morgenmaden lavede jeg ekstra varmt vand til en gang varm vask. Først op og vride tøjet, så lave 35-40 grader varmt sæbevand og ned med alt tøjet igen. Gik så rundt og sparkede til tønden, så det hele rullede rundt. Her efter fik tøjet lov at stå lidt.

Fik også ringet til min datter, forældre, mormor og kæreste for at fortælle alt er ok.

Jeg havde forsat våde støvler, det var perfekt til at få trukket støvlefedt ind. Jeg har støvlefedt i alle depoterne, så støvlerne fik den store omgang og sat ud til tørre.
Tøjet kunne også hænges op, efter en gang opskylning. Helt vildt jeg plejer ikke at vasketøj så tideligt på en tur, men skal blive dejligt, især sokkerne.

Det næste var maden til næste etape, som jeg forventer tager 7 dage, så pakkede 8 af de 9 dage ned. Skulle lige igennem et større optørrings arbejde. Fordi geniale mig, fik den ide at købe de helt små smør pakker på 9 gram, sådan to er der til hver dag. Tanke var det bedre kunne holde sig over tid.

Det jeg ikke havde tænkt over er at de bliver mast og udsat for tryk, så en god del går i stykker. Smør og andet er ikke den bedst kombination. Selvfølgelig har jeg pakket dem i hver eneste dag ration og ikke for sig selv, super godt.

Ind i mellem tog jeg en del pauser, til at spise chips, småkager, frysetørret is, knækbrød, ost, spegepølse, drikke min cola og læse lidt. Lidt pause, så lidt arbejde.

Fra morgenstunden var der mange myg, men da det blæste op forsvandt de til et tåligt leje. Så jeg har faktisk siddet i læ i telt åbningen hele dagen, i underbukser og en tynd langærmet trøje. Dejligt med vind og flot udsigt.

Et lille problem jeg kan konstatere her til aften, højfjeldssol kræver solcreme. Hver dag smører jeg mig ind i faktor 50 før jeg går. Men på en hvile dag, næ nej. Nu gør min små ben ondt og er krebs røde, lære penge igen.

Ellers har jeg ryddet op i alt, test skudt min riffel, da der er ekstra ammunition i alle depoter, fik lige en god omgang vedligeholdelse.

Her til aften er jeg ved at lukke depotet igen med affald og overskydende mad, osv. til afhentning senere.

Her til aften sidder jeg og sveder i teltet igen, det er som om når det bliver aften at mygene bliver mere aggressive, så jeg måtte flygte. Har haft besøg af et enkelt jordern i raket fart. Ellers har der ikke været meget liv. To små flyvemaskiner har passeret højt oppe.

Har også været en rastløs dag, gået rundt og flyttet på ting. En god følelse, fordi så bliver jeg tændt på næste etape. Selv om jeg elsker at være herude, er det også en hviledag at ensomheden kommer snignede. Tanker om hvorfor jeg udsætter mig selv for det her igen og igen, hvorfor alene. Når jeg er hjemme længes jeg ud og får kulder, efter nogen tid hjemme. Når jeg sidder her, begynder jeg at længes hjem.

Det er sjovt at lege lidt med følelserne. Følelser er noget stort noget og defust. Men ved at sætte ord på min følelser og flytte lidt rundt på dem, veje dem, smage på dem, bliver de lidt mere konkrete og meget nemmere for mig at tænke over.

Det gør jeg får utroligt meget ud af at være her. Der er god tid tik at tænke over hvad jeg sætter pris på i livet, hvad jeg vil med livet og ind i mellem bare glemme alt og bare nyde den storslåede natur, der er her. Et sjovt eksperiment, som altid er tæt på randen af sindssyge eller lærdom. Minder meget om det jeg høre i yogaverden, her er alt bare sat lidt på spidsen.

Resten af aften skal der slappes af, ønsker at teltet bliver køligere og spise igennem. Videre det snart går igen.

Erik
P.S: har rettet km til, fra grænsen, de ekstra km står bagefter, tænkte det var lidt sjovere at følge med i hvor langt der fra grænsen og vest over.

Dag / Lejr: 11/8
Pos: 68 50 208 / 143 32 796, samme som igår
Km / Km i alt: 0 / 114 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftliner, går i praksis lidt mere.
Højde: ligger i 870.
Tid gået: 0
Vejr: Sol, sol og atter sol. Dejlig dag. 15 grader, varmere i læ. Let til friskevind fra sydvest. Få skyer.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020