Rener, vandring, Alaska

Skyerne hang tungt og lavet igen, her til morgen. Mine finger var tæt på at forlange handsker, men det gik.

Jeg drog af sted i regntøj, jeg kunne lige så godt være klar. Dog opdagede jeg blå himmel over de lave skyer. Da solen kom over bjergene mod øst, brændte solen stille og roligt skyerne af.

Det resulterede i fuldstændig tøj skift efter en time. Af med regntøj og net underbukser. På med bukser og myggejakke, det er første gang på turen, jeg må skifte alt tøj.
Myggejakke var kun for vinden i dag. Der har stort set ikke været myg. Har gået uden myggenet på hovedet i dag, det er sjældent.

Overordnet har dagen, været bedre end længe. Jeg har haft flere krafter. Terrænet har været meget blandet. Overordnet har det hele bare været lidt bedre, tuerne bedre at gå i, vådområder mere tør, buskene mindre, noget der hjælper på humøret.

De sidste to timer, er det dog gået noget ned af bakke, nu er tuerne og buske lidt trælse.

Der har været en del opløftede ting i dag. Først at jeg var mere frisk, bare lidt. Det har været fantastik vejr og et flot landskab. Jeg fik også et Low Pass af en lille flyver i time fire, desværre uden drop af mad eller cola, drømmen lever endnu.

Der var mange rener især de første timer var der omkring 300 stk. De sidste time har jeg kun et en 3-4 grupper af 3-4 rener. Tror ikke de gider gå her.

Den helt store oplevelse i dag, var at se endnu en grizzlybjørn. Vi mødes i time et. En flok rener stod og vudere om de ville gå forbi bjørne. Jeg kom lidt lavere. Rener løbe forbi og pludselig kunne bjørne lugte eller fornemme mig ca. 200 meter fra den. Den rejste sig og stod og kikkede. Kort efter løb den væk fra mig op ad bakke.

I den forbindelse lavede jeg lige mit voldsomste styrt på turen, har virkelig ikke styret ret mange på turen. Passer også meget på mig selv.

Jeg gik på kanten ned til floden og ville ned på et stenstykker. Tog et skridt hen til kanten, mens jeg så på grizzlybjørnen. Da jeg satte foden var det ikke kanten med græs der hang ud over. Så jeg røg lige en halv meter længer ned og lå halt på kanten. Slog skinnebenet lidt ellers sket der heldigvis ikke noget. Kort efter kunne jeg vade over floden.

Grizzlybjørne og jeg fulgtes af på hver sin siden de næste 45 min, mens jeg stille og roligt drejede væk. Vi skulle åbenbart hver sin vej.

Det sjove var at se de mange flokke med rener der rendte ind i grizzlybjørnen, fordi renerne var mere bange for mig end grizzlybjørnen. Når renerne møder mig løber de fleste en kæmpe bue uden om mig på flere hundre meter og er nogle gange længe om at bestemme sig hvad de vil.

Ved grizzlybjørnen stoppede de op, og samlede sig i en tæt gruppe mens de så på grizzlybjørnen. Når de havde vurderet hvad den lavede, små løb de uden om den på 40-50 meters afstand.

Der er nok noget om vi er det farligst rovdyr på jorden.

Lige før jeg slog lejr, krydsede jeg en lille flod, tog noget vand og fandt en lille plads mellem buskene og slå telt og længe alt tøj ud i solen.

Desværre slås jeg lidt med min store solcelle nu, den lader ikke. Tror det er solcellen eller kablet. Lidt øv, men tror og håber det går, med den nye batteri, i reserve.

Nu sidder jeg i teltet, med myggenet åbnet og nyder det gode vejr, der er ingen myg. Det har jeg ikke prøvet før.

Dejlig dag, dejligt at være bare lidt oven på.

Erik

Dag / Lejr: 51/43
Pos: 20 67 55.568 / 153 22.457
Km / Km i alt: 17,3 / 657,3 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 774. Gik fra 878 meter.
Tid gået: 08.05-15.25
Vejr: Morgen 5-8 grader, tunge lave skyer. Formiddag og frem, 15-20 grader, høj sol, få skyer, let vind fra sydvest.

 

 

 

Rener, grizzlybjørn

Grizzly, kikker, rener, Mand

Blomst, forstøvning, Alaska

Spor, ren, ulv, Grizzlybjørn

Udsigt, tuer, landskab

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020