Erik B. Jørgensen, Alaska, Fairbanks

Der er ikke lige sådan at stoppe sådan et eventyr, som jeg har været på. Pludselig er jeg ikke herre i egent hus, men underlagt samfundets normer og forventninger.

Det kunne jeg mærke allerede igår da jeg ramte Kotzebue. I byer og hvor flok lever, er man nød til at indordne sig. Det er bare lidt tamt, efter sådan en tur, ville være meget lettere hvis jeg var hjemme og ikke skal igennem en uges venten.

Aften i Kotzebue endte med at være en jagt på internet. Alt var planlagt, så jeg var på en cafe til aften, så jeg kunne sende det her og snakke ned min kæreste over Skype. Desværre var nettet nede, tog mig et godt stykke tid at finde trådløst internet.

Det var selvfølgelig ved hotellet lige ved siden af cafen, først skulle jeg lige hele byen rundt.

Natten gik foran lufthavnsbygningen i min sovepose. Her til morgen gik turen til Fairbanks over Anchorage. Ville gerne havde stoppet her, men kostede 200$ ekstra! Samt en tur mere i Security med en revolver. Det orkede jeg ikke.

Vel i Fairbanks med alle min tønder og grej, den søde dame i skranken i Kotzebue, lod mig havde to tomme tønder med i flyet.

Taxichafføren, der kørte mig til hotellet, havde selv været ejer og guide i et firma, der have baser, med heste, nær min rute. Så snakken gik på vejen.

Nu er jeg indlogeret på Travelogde Hotel igen, det samme sted jeg var i starten af turen. Jeg blev også genkendt og hilst velkommen tilbage. Var dejligt at have et rum, et bad og lidt overblik. Nu går desværre nogle dage, før jeg kan få alt det jeg efterlod her og sendte her til i løbet af turen. Da Jeff, piloten er ude og flyve.

Derfor måtte jeg en tur på vaskeri og vaske mit tøj. Et kæmpe kulturchock, er lige som de film jeg har set. Der var vildt mange mennesker her.
De synes nok jeg er lidt mærkelig i tyk trøje og regnbukser, men alt det andet skulle vaskes.

Aftenen har jeg brugt på hotellet, med at rydde op og få overblik over mit grej, og begynde at se på min blog og mails.

I morgen skal jeg ud og shoppe og have taget nogle portræt billeder.

Erik

Anchorage, Alaska Airlines

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020