Dagen i dag har været som de sidste par dagen. Op og i gang, morgenmad, toilet, pakke og afgang. I dag var vi allerede på farten 0930, herligt det begynder at køre. Det må åbenbart være en regel, at det blæser om morgen og er små koldt. I dag var det minus 5 grader og blæste 5 m/s lig i næsen.

I dag klar vi 7 omgange af 45 min med pauser, som i går. Det blev lidt korter i dag 17,9 km, fordi vi har fundet samtlige bakker her i området. Vi er gået op og op og lidt mere op. Hele 241 højde meter blev det til i dag. Alle var pænt slidt og jeg tror ingen have meget lyst til at gå videre.

Der er et par stykker der har lidt ondt i fødderne på grund af vrid og tryk skader. En anden har slid sår et hvis sted. Så det er en køn forsamling. Min egen lille tå fik nogle tæsk i går men er ok i dag.

Men sådan er det altid i starten. Synes forsat vi er super godt kørende og kommer planmæssigt fremad.

Hele dagen i dag har det været flag dag, da det er Dronnings fødselsdag, så Jesper har haft sit Danske og Grønlandske flag på pulken, dagen igennem. Nu står det for ende af deres telt som hver aften.

Vi slog lejr og kom i telt. Jeg have igen en masse dejlige ting. Skulle banke nogle støvler bløde med en isøkse, snakkte i telefon med min dejlige kæreste som er på ski. Fik en hilsen fra min datter, som jeg ved Kirsten tager sig godt af, mens jeg er væk.

I lejren var der en del små ting der skulle laves, som altid.

Hvad har vi så lært ind til videre? At det er hårdt arbejde at gå op på isen med alle de kilo. At en brænder der er tæt og varm, lukker gas ud så når den tændes er der en pæn ildkugle og ingen øjenbryn tilbage. At ski er svære at gå glide på, de vil meget gerne tampe. De kan også være svære at holde balancen på. At vi skal passe på lynlåse i teltene, de holder ikke så godt. At der er lettere at hælde benzin fra en dunk over i brænderflasken, i stedet for fra en flaske til en anden flaske for at fylde den første flaske igen. At det er dejligt at lave sit træksystem som guide siger, så det er let at klikke af men selen på. Der er mange ting lært og mange ting der kommer endnu.

En hyggelig aften venter. Før vi skal på den igen.

Dato: 16. april

Dag / Lejr: Dag 8 / Lejr 7

Pos: 66 56 23.1 / 4 34 45.1

Distance / Højde: 17,9 km, 1341 højde meter (gået 241 højde meter op.)

Føre: Hård sne, på store sletter, der går op og ned. En del vind skagler. Få ispukler.

Vejr: minus 5 grader til morgen, ned til -14 i nat. Lå mellem minus 3-5 grader dagen igennem. En let vind fra øst. Svag vind sidst på dagen. Gik i skyer, så kort sigt, men få skyer over os og sol. Minimal sne til morgen og lidt da vi slog lejr, så lidt det næsten ikke tæller.

Sigt: 5 km til slut ned til 1 km

Erik

P.S: Beklager ikke alle billeder kom igennem via satellit telefonen, men sender to hver dag.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020