Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, march på række, fra front mod bag: Julie Krogsgaard, Anne Marie Dahler-Larsen, Vagn Hanse, Kenneth Dankleff Lagstrøm, Torben Grøn-Jensen, Jesper Sejberg Christiansen, Pernille Hansen og Michael Kim Jensen

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, march på række, fra front mod bag: Julie Krogsgaard, Anne Marie Dahler-Larsen, Vagn Hanse, Kenneth Dankleff Lagstrøm, Torben Grøn-Jensen, Jesper Sejberg Christiansen, Pernille Hansen og Michael Kim Jensen.

Mens vi alle var i drømme land, var vinden tilbage denne gang med let sne. Så da vi stak hovederne frem til en ny dag, lå der lidt fygsne, ved teltene.

Holdt stod spring klar kl. 9, så var det bare ned med teltene og afgang. Op på række, to mand foran mig, frem march. Dagen gik med fremad, højre, venstre, tempo ned, tempo op, mikro venstre, VENSTRE, holdt, pause, 10 min, 5 min, 2 min, afgang, holdt og lidt andre små ting.

Igen i dag lage vi ud i en god vind lige i næsten, minus 8 grader og 6 m/s kan godt mærkes. Det var en kold dag de første 5 timer. Så lag vind sig og det blev helt sommer agtigt selv om termometer sagde minus 11 grader.

Efter dagens 7 x 45 min var det lejr tid, alle var godt gående i dag, ser ud til at vi er ved at være fri af støvler der presser og gør ondt og de fleste små skader er ved at hele op. Vi har forsat god tid, så ingen grund til at forcere den.

Dagen i dag, har det gået jævt op ad, dog kun 66 meter, men ellers har terrænet været som en steppe, sne har været flad og hård, men enkelt små vind skagler, men mange store bakker og dale vi bevæger os op ad.

I dag var det telt skifter dag, så jeg er igen ved Kenneth og Jesper og hygge. De har køkkentjansen.

Kan virkelig ser at folk er ved at komme ind i det. Der er meget mere ro, teltene kommer hurtigere op, der er mere orden inde i teltene og folk har tid til at hyggge.

Vi bor i 4 telte, alle 6 personers telt af mærket Helsport, Svalbard 6. Vi er delt op i 4 hold af to der bor i teltene, så er vi to der flytter rundt. Så halvdelen bor der 3 i og 2 i de andre. Det er et perfekt telt til 3 mand, så dem der bor 2 har god plads. I alle teltene er der tørrenet i loftet. Derfor har vi brænderne inde i inderteltet. Når vi smelter vand, kan vi undnytte varmen til at tørre vores tøj og have det dejligt varmt. Flere af deltagerne er helt chokeret over hvor dejligt det er og de ikke skal frysse ihjel i lejren.

Hver aften mødes vi i madteltet til fælles mad, så vi kan få snakket om dagen og jeg kan læse det her op, så alle ved hvad der sker. Resten af aften, hygger vi i telt, før det er godnat, nogen kl. 21 andre først hen mod midnat. Det er herligt at være på tur.

Dato: 17. april

Dag / Lejr: Dag 9 / Lejr 8

Pos: 66 52 18.4 / 48 12 13.5

Distance / Højde: 18,1 km, 1407 højde meter (gået 66 højde meter op.)

Føre: Hård sne, få små vind skagler, fladt som en pandekage. Går stille op roligt op.

Vejr: Morgen minus 8 grader, 6 m/s fra øst. Sidste på dagen minus 11 grader, vindstille. Skyer omkring os, så kort sigt, lidt tynde skyer over os, sol. Første 5 timer, let snefygning.

Sigt: 10 km

Erik

P.S: svar til Steen. Åsnes er de bedst ski, hvis du skal bruge halvfæller, jeg bruger det selv sjældent, så du skal gøre op om du har brug for det, fordi skiene er dyre. Man kan også købe halvfæller til normale ski, så sidder de på samme måde som helfæller, bare med et glat stykke.

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, hele holdet på afstand

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022