Endelig kunne vi vågne op til et telt der stod stille. Da folk var ud og tisse begyndte snakken, fordi lige nordøst for os, ca 400 meter lå en anden ekspedition. Sjovt det er så tæt på. De var 9 person der gik samme vej som os. Regner med det er Nordmænd, hvis det er det ser vi dem ikke igen, da de går noget stærkere.

Da alle mand var ud af teltene lidt i 9 stod der et kæmpe arbejde foran os, da teltene er dækket i sne. Det tog også 1,5 time at grave dem fri. Så startede ulykkerne med at vælte ned over os. Vi opdagede at vi havde miste 6-7 liter brændstof, som var løbet ud af en dunk. Det var alt ekstra brændstof, så nu har vi kun lige til de næste 6 dage. Så manglede vi en skistav, det tog 20 min ekstra at finde den. Da alt var pakket og vi kunne gå, var klokken 11. Kort tid efter faldt Vagns fælle af, så skulle den ordnes.

Sådan var der et have af små ting de første timer.

Men endelig var vi videre, vi gik og vi gik. Desværre var der mange vindskagler som huggede i pulkene, så tempoet var ikke så højt. Vi holdt en 2,6 km per 45 min. Kort tid efter vi startede i 600 meter sigt. Faldt sigten og der kom vind fra syd en 6-8 m/s med let sne så det hyggede vi os med igennem dagen. Jeg tør godt sige at alle er trætte af vind nu.

Men tros vind og dårlig sigt, kæmpede alle sig frem. Vi holdt på nu skal vi ned. Det blev til 11 omgang i bump og hug, med en del styrt når skien skal styres over skaglerne.

Først kl. 21.17 gjorder vi holdt og slog lejer.

Grundet fuel situationen, laver vi mad i mit telt resten af turen. Så vi kom hurtigt i telt.

Jeg er super stolt over folks arbejde i dag, næsten to timer med at komme af sted og så 11 timer på farten og 28,1 km. I morgen går vi endnu længere, men der skal vi forhåbentlig ikke grave os fri.

Det bliver nat arbejde at smelte vand før vi kan lægge os, men sådan vil det være den næste uge. Nu skal vi ned.

Dato: 5. maj.

Dag / Lejr: Dag 27 / Lejr 21

Pos: 66 14 19.9 / 42 50 53.4

Distance / Højde: 28,1 km, 2408 højde meter (gået minus 62 højde meter op.)

Føre: Meget vind skaglet på skrå. Hård sne. OK lidt bumpet

Vejr: minus 10-15 grader. Vind mellem 4-8 m/s fra syd. Meget skyet og lave skyer så gå i tåge.

Sigt: 100-600 meter for det meste. Enkelt gange 1 km.

Erik